England er ved at drukne

Flere tusinde briter bliver tvunget fra hus og hjem af de massive vandmasser fra Themsen. Vandproblemerne kan vare indtil maj

Briter fylder her kanoer med sandsække på en af mange oversvømmede gader, i byen Datchet, hvis centrum ligger under vand. (AP Photo/Sang Tan)
Briter fylder her kanoer med sandsække på en af mange oversvømmede gader, i byen Datchet, hvis centrum ligger under vand. (AP Photo/Sang Tan)

Er du i London eller et af de nærliggende oversvømmede områder langs Themsen, så send os billeder eller tip på mail til 1224@eb.dk eller sms til 1224 (alm. sms-takst)

Beboere i oversvømmede hjem langs den britiske flod Themsen bliver evakueret, og flere tusinde risikerer at blive drevet fra hus og hjem, hvor vandstanden frygtes at stige yderligere. Samtidig stiger frygten for, at oversvømmelserne vil fortsætte helt ind i maj og kan medføre forurening af grundvandet. Det skriver Sky News.

I Berkshire betegner borgere oversvømmelserne som scener fra en 'gyserfilm', skriver BBC.

Netop i Berkshire og Surry er der 14 steder udsendt alvorlig advarsel om oversvømmelser og fare for menneskeliv. Samme varsel er udsendt for to steder i Somerset.

I Staines er politibetjente gået fra hus til hus for at advare borgere om mere vand, rapporterer Sky News.

Ifølge vejragenturet har England oplevet den vådeste januar siden 1776 og ventes at få den vådeste vinter i 250 år.

(Foto: AP)

Oversvømmelser helt ind i maj
Og selv om det holdt op med at regne i dag, advarer forskere om, at niveauet af grundvandet allerede er så højt, at områder i England risikerer at ligge under vand i uger eller måneder frem. Problemerne kan fortsætte helt til maj, fortæller Andy McKenzie, som forsker i grundvand på British Geological Survey, til Sky News.

British Geological Survey forudser, at 1,6 millioner grunde i England og Wales risikerer oversvømmelse fra grundvandet. Der er især tale om lavtliggende områder - selv steder langt væk fra floder og andre vandkilder.

Den britiske miljøstyrelse The Environment Agency (EA) advarer allerede om oversvømmelser fra grundvandet i dele af det sydlige London, Kent Surrey, Wiltshire, Hamspire og Dorset, lyder det på styrelsens hjemmeside. I værste fald kan det også føre til forurening af grundvandet, advarer styrelsen.

Udover ødelæggelserne af britiske borgeres egne hjem, ventes oversvømmelserne at medfører togproblemer i månedsvis.

Efter at floden mandag gik over sine bredder har målere i floden vist den højeste vandstand, siden de blev sat op i 1980'erne og 1990'erne, skriver BBC.

Frivillige arbejder for at hjælpe med sandsække i de områder, hvor der er fare for større ødelæggelser.

(Foto: AP)

Hjælp briterne frem for udlandet
Mens vandstanden i den britiske flod Themsen allerede har nået et rekordhøjt niveau, stiger den fortsat og tusinder tvinges fra hus og hjem. Befolkningen er bekymrede for regningen for oversvømmelserne.

I den britiske avis, Daily Mail, fylder billedet af en engelsk familie, som står i vand til over knæene forsiden, med teksten 'Lad ofrene fra oversvømmelsen komme først'.

Avisen appellerer til, at den britiske regering i stedet for at fokusere så meget på udlandsstøtte, burde rette hjælpen indad i landet og koncentrere sig om de oversvømmede borgere.

(Foto: AP)

Ballade i parlamentet
Premierminister David Cameron fortsætter sin oversvømmelses-turne, hvor han forsøger at berolige bekymrede briter, der frygter, at regeringen har mistet kontrollen med katastrofen.

Premierministerens besøg i de oversvømmede områder har dog indtil videre ikke ligefrem skabt ro. Tværtimod skyller beskyldningerne om, at der ikke bliver gjort nok for at beskytte landområder, ind igennem parlamentet i takt med den stigende vandstand. Oppositionspartiet Labour har derudover beskyldt regeringen for at have reageret for langsomt.

Dele af det royale gods Great Windsor Park står under vand, men dronning Elizabeths Windsor-slot ligger så højt, at det ikke er i fare. Forlystelsesparken Legoland Windsor, som ligger et stenkast derfra, er indtil videre heller ikke ramt af vandmasserne.

(Foto: AP)

(Foto: AP)

Er du i London eller et af de nærliggende oversvømmede områder langs Themsen, så send os billeder eller tip på mail til 1224@eb.dk eller sms til 1224 (alm. sms-takst)

1 af 2 Briter kæmper mod de stigende vandmasser i England, hvor Themsen er gået over sine breder. (Foto: AP)
2 af 2 Briter fylder her kanoer med sandsække på en af mange oversvømmede gader, i byen Datchet, hvis centrum ligger under vand. (AP Photo/Sang Tan)
0 kommentarer
Vis kommentarer