Pragselskab politianmeldt: Lokkede unge med druk

GO Rejser har ifølge forbrugerombudsmanden brugt alkohol i sin markedsføring af rejser til Prag rettet mod unge under 18 år. Det er i strid med markedsføringsloven, og derfor bliver de nu politianmeldt

FOTO: JØRGENSEN JAKOB
FOTO: JØRGENSEN JAKOB

Skal du til Prag i uge syv eller har børn, der skal? Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

På søndag bliver Prag igen invaderet af omkring 16.000 unge partydanskere.

Nu er et af de rejseselskaber, der sender de unge mennesker af sted, blevet politianmeldt.

Lokkede med sprut

Selskabet Go Rejser har ifølge forbrugerombudsmanden lokket de unge med alkohol.

- Reklamer med alkohol rettet mod unge er forbudt. Efter sidste års store medieomtale af unges Prag-rejser i vinterferien fandt jeg det naturligt at holde ekstra øje med rejseselskabernes markedsføring over for de helt unge i år. Det viste sig så at være med god grund, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Se også: Dansker i Prag: Drukorgie kan ødelægge byen

Ifølge forbrugerombudsmanden reklamerede GO Rejser på hjemmesiden gorejser.dk og på sin Facebook-side for skolerejser til Prag i uge 7 og 8 2014. Selskabet lovede blandt andet 'Happy hour på Prags bedste diskoteker!' og 'Prags eneste pub-crawl med fri bar. 1,5 times fri bar i ALT'.

Reklamerne var ofte suppleret med billeder af alkohol eller billeder og videoer med glade unge mennesker, der festede med glas, hvis indhold ledte tankerne hen på alkohol.

- Det er vigtigt, at vi undgår lignende sager i fremtiden. Jeg vil derfor indkalde rejseselskaberne bag Pragturene til et møde, hvor de kan få rådgivning til, hvordan de fremover markedsfører sig over for unge, siger forbrugerombudsmanden.

Overfor Ekstra Bladet bekræfter Bent Bagge, Chefkonsulent hos Forbrugerombudsmanden, at de holder skarpt øje med alle de selskaber, der sender unge til Prag, og at politianmeldelsen af Go Rejser ikke nødvendigvis er den sidste.

Indkalder til møde
På gorejser.dk stod der, at unge godt kunne deltage i Pragturene, så længe de bare var fyldt 16 år. De behøvede ikke at gå på et gymnasium eller en anden uddannelsesinstitution.

Se også: TV: Aldrig mere Prag: Jeg fik narko i min drink

Der var ingen filtreringsmekanisme, der sikrede, at unge under 18 år ikke havde adgang til hverken gorejser.dk eller til GO Rejsers Facebook-side.

Go Rejser har ikke besvaret Forbrugerombudsmandens henvendelser.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Go Rejser, men forsøger fortsat at få dem i tale.

Skal du til Prag i uge syv eller har børn, der skal? Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer