TV: Aldrig mere Prag: Jeg fik narko i min drink

Efter en ubehagelig oplevelse sidste år tør 20-årige Olivia Linder ikke tage til Prag i uge syv

Skal du til Prag i uge syv eller har børn, der skal? Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Sidste år i uge syv omdannede unge danskere store dele af Prag til en drukbule.

Og det vel og mærke en drukbule, hvor smadrede hoteller, udpumpning og vold var naturlige ingredienser.

Derfor afholdt sundhedsminister Astrid Krag en konference torsdag morgen på Ørestad Gymnasium på Amager. Formålet er at forebygge, at de kaoslignende tilstande gentager sig.

- Jeg synes, det var utroligt træls at læse i aviser sidste år, at danske unge havde drukket sindssygt meget, smadret hotelværelser, været i slagsmål. Der var sågar knivstikkeri. Det viser, at de ikke har haft respekt for det sted, de har besøgt. Det skal ikke ske igen, siger ministeren til Ekstra Bladet.

Dansker i Prag: Drukorgie kan ødelægge byen

Fik stoffer i min drink
20-årige Olivia Linder er også til stede ved konferencen. Hun var i Prag sidste år, men for hende sluttede festen brat.

Hun fortæller til Ekstra Bladet, at en lokal mand puttede stoffer i hendes drink.

Det skete midt inde på et diskotek, da Olivias veninde bestilte drinks.

- Baren var proppet, så min veninde spurgte fyren foran, om han ikke ville række hende vores drinks, fortæller Olivia.

Ifølge Olivia var dét øjeblikket, hvor hende og venindens drinks blev tilsat stoffer. Midt i den fyldte bar.

- Først fik min veninde det dårligt, så jeg gik med hende ud på toilettet, men pludselig rammer det også mig. Jeg ryster, kan ikke fokusere, og har svært ved at styre mine bevægelser, fortæller hun om den ubehagelige oplevelse.

Ville bortføre mig
Heldigvis for de to piger var dørmændene på stedet hjælpsomme, og fik dem udenfor i den friske natteluft. Mens de to piger ventede på resten af selskabet, som hentede overtøj og tasker i garderoben, blev Olivia antastet af en fremmed mand.

- Han tager fat i mig og prøver at føre mig væk fra stedet, men min veninde holder fast i mig og skriger efter dørmændene, som får jaget ham væk.

Ude på gaden er veninderne ikke i tvivl om, at de har fået stoffer i deres drinks. Alligevel er de dog betænkelige ved at opsøge hjælp.

- Vi havde hørt mange historier om, hvordan de tjekkiske myndigheder ikke kan lide danske unge og behandler dem dårligt, så derfor turde de (veninderne, red.) ikke tage mig på sygehuset.

Artiklen fortsætter under billedet.Jeg har det fint i dag, men det kunne være gået galt, så jeg skal ikke til prag igen, fortæller Olivia Linder til Ekstra Bladet. (Foto: Julius Winckelmann)
Jeg har det fint i dag, men det kunne være gået galt, så jeg skal ikke til prag igen, fortæller Olivia Linder til Ekstra Bladet. (Foto: Julius Winckelmann)


Aldrig mere Prag
I stedet blev en venindes far, som er læge, kontaktet. Han hjalp pigerne med behandlingen over telefonen.

Hvis man spørger Olivia, om hun skal til Prag igen i år, får man et klart nej. Men hun vil gerne give gode råd til andre unge, som tager af sted, så de ikke havner i samme situation:

- Tag ikke imod alkohol fra nogen overhovedet, undgå pirat-taxaer, og sørg for at færdes i grupper, lyder formaningen.

Skal du til Prag i uge syv eller har børn, der skal? Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)