Dansk forsvarschef hædersgæst i blodigt diktatur

Bahrains militær myrdede snesevis af demokrati-tilhængere - i går kiggede dansk general forbi

De to militærchefer ses her i samtale i Bahrain. (Foto: Bahrain News Agency)
De to militærchefer ses her i samtale i Bahrain. (Foto: Bahrain News Agency)

Den danske forsvarschef, Peter Bartram, var i går tirsdag hædersgæst hos den øverstkommanderende for diktaturstaten Bahrains militær.

På et billede offentliggjort af Bahrains nyhedsbureau troner den firestjernede, danske general i en lænestol iført camouflageuniform sammen med sin lokale kollega, der bærer den pompøse titel feltmarskal og det ikke mindre imponerende navn Sheik Khalifa bin Ahmed Al-Khalifa.

Slagtede mindst 80
Bahrains hær havde for tre år siden en central rolle i massakren på mindst 80 demokrati-aktivister under det arabiske forår.

I kølvandet på undertrykkelsen blev den dansk-bahrainske menneskeretsaktivist Abdulhadi al-Khawaja anholdt, torteret og idømt en livstidsdom, som han stadig afsoner.

Al-Khawajas datter Maryam udtrykker på Twitter stor skuffelse over den danske forsvarschefs besøg i diktaturstaten. Hendes søster, som også er dansk statsborger, sidder fængslet i Bahrain ligesom faren.<br /><br /><p><i>'Er så skuffet over jer #Danmark; det var meningen, I skulle være en af de gode i forhold til #Bahrain',</i> skriver hun.</p><p>Bahrain News Agency oplyser om mødet mellem de to militærbosser:</p><p>- Den øverstkommanderende (Al-Khalifa, red.) priste de fremragende, venskabelige relationer mellem kongedømmerne Danmark og Bahrain og hilste det stadigt voksende bilaterale samarbejde på alle områder, herunder specielt med henblik på udveksling af militær ekspertise.</p><p><b>Militæret er undertrykkere</b><br /> Hos Amnesty Internationals danske afdeling siger den ansvarlige for Nordafrika og Mellemøsten, Stinne Lyager Beck:</p><p>- Det bahrainske militær har været indsat for at undertrykke fredelige demonstrationer under det arabiske forår. På fredag er det tre år siden, at militær og sikkerhedsstyrker angreb Perlepladsen i hovedstaden Manama, der var centrum for protesterne. Mange blev dræbt.</p><p><b><u><i>Læs meget mere i Ekstra Bladet i dag:</i></u></b></p><p><b>Forsvarschefen: Det var bare et høflighedsbesøg</b></p><p><b>Margrethe hædrede Bahrains bøddel</b></p><p><b>Forsvarsministeren: Vi er skam kritiske</b></p><p><b>Flertallet holdes nede</b></p><p><b>Enhedslisten: Det er besynderligt</b></p>
0 kommentarer
Vis kommentarer