Norge åbner igen for pengestrømmen til GGGI

Danmark har endnu ikke besluttet, om støtten til klimaorganisationen skal fortsætte, efter at Norge åbner op

Den norske stat genoptager nu den økonomiske støtte til klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), der sidste efterår blev anklaget for at have stort rod i omgangen med donerede bistandsmidler.

Det sker ifølge Politiken lørdag på baggrund af en rapport fra revisionsfirmaet Deloitte, der ifølge en talsmand for den norske regering dokumenterer, at GGGI har fået bedre hold på økonomistyringen i hovedkvarteret i den sydkoreanske hovedstad, Seoul.

- Jeg kan bekræfte, at vi nu vil udbetale den norske kernestøtte til GGGI. Det vil ske inden for en uges tid.

- Den eksterne revision fra Deloitte viser, at systemerne for økonomistyring og finansforvaltning på hovedkvarter-niveau er betydeligt forbedret, siger Morten Nordskag, der er afdelingsdirektør i klima- og miljødepartementet i den norske regering.

Dermed kan GGGI, der har Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i spidsen, se frem til en udbetaling på fem millioner amerikanske dollar (omkring 27 millioner kroner).

Norge valgte i oktober sidste år at fastfryse samtlige udbetalinger til GGGI, efter at det kom frem, at den sydkoreanske rigsrevision havde påpeget et misbrug af offentlige midler hos GGGI.

Adskillige embedsmænd i organisationen havde fået en række uberettigede udbetalinger.

På samme tidspunkt var Lars Løkke Rasmussen omdrejningspunktet i et politisk stormvejr, der var udløst af en række flyrejser for organisationen på første klasse.

Disse sager fik Norge til at indstille støtten, og den danske regering slog fast, at GGGI's pengeforhold samt arbejde skulle undersøges grundigt, før regeringen ønskede at tage stilling til, om støtten til klimaorganisationen kunne forlænges.

Danmark skal til foråret beslutte, om man også skal fortsætte den økonomiske opbakning.

Indtil videre har Danmark støttet GGGI med sammenlagt 90 millioner kroner fra 2011 til 2013.

0 kommentarer
Vis kommentarer