Mildt og lunt i weekenden

I dag og i morgen bliver det gråt derude - men glæd dig til sol og milde vinde i weekenden

De kommende dage får danskerne flere nuancer af grå med diset vejr og regn. Men i weekenden kommer der sol og pæne temperaturer - ikke mindst søndag, oplyser DMI.

- Det ser heldigvis ud til, at det klarer op hen mod weekenden. Især søndag kunne godt blive ganske pæn med noget solskin og tørvejr. Lørdag vil der også være sol, men nogle steder kan der i Jylland være skyet en overgang med lidt byger, siger meteorolog Klaus Larsen.

Bliver det forårsagtigt i weekenden?

- Ja, det gør det med lidt sol og fem til lige i underkanten af ti grader. Så det kan godt føles ganske behageligt. Men der er dog stadig lidt for meget vind ude ved kysterne om søndagen. Så det vil lige tage toppen af glæden, siger Klaus Larsen.

I dag er det stort set gråvejr over det hele, og især i de østlige egne vil det resten af dagen kunne smådryppe lidt af og til. De sydlige og vestlige egne kan være heldige at få enkelte solstrejf i løbet af eftermiddagen.

Temperaturen ligger omkring syv-otte grader.

- Der kommer en frontzone ind over Jylland og passerer i morgen eftermiddag, og fredag formiddag har den passeret de østlige egne. Det kommer til at regne lidt mere end det gør i dag med næsten fire-fem millimeter. Småsilende til kraftigere regn, oplyser Klaus Larsen.

Efter weekenden kommer der et højtryk fra Rusland, hvis fronter kan stoppe ud over Nordsøen.

- Så det bliver lidt mere tørt i næste uge. Og der vil nok være flere dage med solskin. Men det er lidt mere usikkert. I Sønderjylland kan temperaturerne måske komme over ti grader, siger Klaus Larsen.0 kommentarer
Vis kommentarer