Finder 50 år gammelt brev: Hvor er Inge?

Skoleforstander leder efter Inge Marie Hansen, som gik på husholdningsskole i Vejle i 1964, så hun kan få det brev, hun aldrig fik i 1964

Miss Inge Hansen gik på Vejle Husholdningsskole i 1964. Hun har aldrig fået dette brev. Kender du Inge? (Privatfoto)
Miss Inge Hansen gik på Vejle Husholdningsskole i 1964. Hun har aldrig fået dette brev. Kender du Inge? (Privatfoto)

'Kender du Inge Hansen? Sådan hed hun som ung pige. Senere blev hun sikkert gift og tog mandens efternavn, som det var skik'.

Erik Richard Mathiesen leder efter Inge Hansen. Han har noget, som tilhører hende. Et uåbnet brev, stemplet i Oxford i England 17. december 1964, hvor der med sirlig håndskrift står skrevet 'Miss Inge Hansen' under de purpurfarvede frimærker med en ung britisk dronning Elizabeth.

- Det er dukket op på Bøgevangskolen i Vejle, da vi skulle have skiftet gulve på to kontorer i vinterferien. Vi fjernede et lillebitte skab, og herinde bagved gemte brevet sig, fortæller forstander på Bøgevangskolen i Vejle, Erik Richard Mathiesen, til Ekstra Bladet.

Far var kaptajn
Bøgevangskolen hed i 1964 Vejle Husholdningsskole. Her gik Inge Hansen dengang.

- Jeg har kigget i de gamle annaler, hvor der er opført en Inge Marie Hansen fra Svendborg. Hun er født i november 1947.

I de gamle fortegnelser over skolens elever skulle fædrenes beskæftigelse oplyses. Her har Erik Richard Mathiesen konstateret, at Inges far er opført som kaptajn.

Bøgevangskolen er også i dag fyldt med unge mennesker, som skal tilegne sig 'en række kompetencer til en aktiv og selvstændig deltagelse i voksenlivet' - det en moderne husholdningsskole.

Forstanderen fortæller om den gamle husholdningsskole, at pigerne gik der et halvt års tid, og at Inge Hansen begyndte på novemberholdet i 1964 og stoppede i april 1965.

- De lærte madlavning og blev indført i husets opgaver. For eksempel barnepleje og rengøring.

Hun er 68 år i dag
Han har delt et billede af det gamle brev på Facebook, hvor efterlysningen allerede er delt mere end 25000 gange, og forsøger også ad andre kanaler at finde frem til kvinden.

Inge var 18 år, da hun i november 1964 begyndte på husholdningsskolen og er derfor 68 år i dag, hvis hun stadig lever.

- Hun kan stadig være en frisk dame den dag i dag. Og hun skal da have sit brev. Det har været næsten 50 år undervejs og aldrig været åbnet. Jeg håber snart, det kan nå frem til Inge Hansen, siger Erik Richard Mathiesen, som ikke kan sende brevet retur, da der ikke er nogen afsender på brevet.

Vil ikke åbne brevet
Viceforstanderen på Bøgevangskolen har allerede haft fat i en Inge Hansen, som bor i Svendborg. Det var dog ikke den rigtige Inge, og Erik Richard Mathiesen håber nu, at han kan få hjælp via Facebook og Ekstra Bladet til at finde kvinden.

- Der gik 95 elever samtidig, så mon ikke, der er nogle veninder, som kan hjælpe brevet på vej til Inge.

- Har du ikke overvejet at åbne brevet?

- Det vil jeg ikke, siger skoleforstanderen.

Kender du Inge? Mail til 1224@eb.dk eller sms 1224 (almindelig sms-takst)

1 af 2 Skoleforstander på Bøgevangsskolen, som er en tidligere husholdningsskole, er i gang med et større detektivarbejde for at finde frem til ejeren af et 50 år gammelt uåbnet brev. (Privatfoto)
2 af 2 Miss Inge Hansen gik på Vejle Husholdningsskole i 1964. Hun har aldrig fået dette brev. Kender du Inge? (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer