Skibbruden fisker genforenet med datter

Jose Salvador Alvarenga overlevede 13 måneder i nødstedt fiskerbåd på Stillehavet. Nu er han hjemme hos familien

Jose Salvador Alvarenga, 37, med teenagedatteren Fatima, efter at han er vendt hjem til landsbyen Garita Palmera, El Salvador. (Foto: AP)
Jose Salvador Alvarenga, 37, med teenagedatteren Fatima, efter at han er vendt hjem til landsbyen Garita Palmera, El Salvador. (Foto: AP)

Den skibbrudne fisker, som har drevet rundt på Stillehavet i 13 måneder og overlevet ved at spise rå fisk og drikker blod fra skildpadder, er blevet genforenet med sin familie i El Salvador, skriver Reuters.

- Det er fantastisk. Jeg troede aldrig, jeg skulle se hende igen, siger Jose Salvador Alvarenga, mens han omfavner sin 14-årige datter, Fatima.

Jose Salvador Alvarenga skyllede op på land ved Marshall-øerne for godt tre uger siden, efter at han ifølge egne ord havde bevæget sig 12.500 kilometer rundt i en lille fiskerbåd.

Alvarenga boede i det sydlige Mexico, og i slutningen af 2012 tog han på en fisketur med en anden mand.

Men motoren i hans lille båd brød sammen, og de var fanget på åbent hav. Den anden fisker på båden døde undervejs, men Alvarenga overlevede ved at spise rå fisk, fugle og drikke skildpaddeblod og urin, når der ikke var nok regn.Familien tog godt i mod Jose Salvador Alvarenga, da han ankom til landsbyen Garita Palmera i El Salvador, hvor hans familie stammer fra. (Foto. AP)
Familien tog godt i mod Jose Salvador Alvarenga, da han ankom til landsbyen Garita Palmera i El Salvador, hvor hans familie stammer fra. (Foto. AP)
Før og efter: Jose Salvador Alvarenga, 37, har fået en tur med saksen, efter at han blev fundet i live efter 13 måneder på Stillehavet. (Foto: AP)
Før og efter: Jose Salvador Alvarenga, 37, har fået en tur med saksen, efter at han blev fundet i live efter 13 måneder på Stillehavet. (Foto: AP)


Alvarenga, der har været en tur hos barberen, siden han blev fundet langskægget og svækket på Marshall-øerne, har opholdt sig på et hospital i hovedstaden San Salvador i over en uge. Derefter begav han sig ud til landsbyen Garita Palmera, hvor hans familie bor.

- Jeg har tænkt mig at komme videre til trods for alt det, der sket for mig. Jeg er lykkelig og takker Gud, siger Alvarenga ifølge Reuters.

Han var forinden blevet genforenet med sin mor og far, der mødte ham i lufthavnen.

Se også: Skibbruden på havet i et år: Nu frygter han vand

37-årige Alvarenga blev betegnet som et medicinsk mirakel, da han kunne står og gå på egne ben efter over et år i den lille båd. Han er dog siden røget ind og ud af hospitalet på Marshalløerne flere gange.

Læger, der har undersøgt fiskerens fysiske og mentale tilstand, oplyser, at han har udviklet en fobi mod vand – og det kan man måske godt forstå.Far og datter. (Foto: AP)
Far og datter. (Foto: AP)


1 af 2 Jose Salvador Alvarenga får et kram af forældrene, Ricardo Orellana og Maria Julia Alvarenga. (Foto: AP)
2 af 2 Jose Salvador Alvarenga, 37, med teenagedatteren Fatima, efter at han er vendt hjem til landsbyen Garita Palmera, El Salvador. (Foto: AP)
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen