Ung aarhusianer dræbt i jihad

En 21-årige dansk konvertit meldes dræbt i Irak

Den unge dræbte aarhusianer sammen med sine kampfæller fra al-Qaida-gruppen Den Islamiske Stat Irak og Levanten
Den unge dræbte aarhusianer sammen med sine kampfæller fra al-Qaida-gruppen Den Islamiske Stat Irak og Levanten

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

En ung blond aarhusiansk jihad-kriger meldes dræbt i kamp under al-Qaidas faner.

Det drejer sig om den 21-årige VK, som på forskellige jihad-hjemmesider bliver udråbt som martyr, efter han angiveligt skulle være dræbt under et angreb på den irakiske hærs 22. brigade nord for Bagdad.

Den unge danske konvertit stammer fra Aarhus og var færdig med 10’ende klasse, da han i 2012 tog på en religiøs dannelsesrejse til Cairo i Egypten. Her er han øjensynligt blevet rekrutteret til at kæmpe i Syrien, for i 2013 tager han til landet for at deltage i oprørskampen for al-Qaida-gruppen Den Irakiske Stat Irak og Levanten(ISIL). På billederne ovenover ses han stående bevæbnet foran gruppens karakteristiske sorte flag.

Dansker-gruppe hugger hånden af mand i Syrien

Den unge danske jihad-kriger er meldt dræbt i Irak, men det er ikke usædvanligt, at man krydser ind over de to landes grænser, når man kæmper for ISIL. Al-qaida-gruppen ISIL har erobret et stort område i det nordlige Syrien og kontrollere også store områder af Irak, hvor de kæmper mod de internationalt støttede sikkerhedsstyrker.

Bortført dansker i Syrien kan være mistænkt for spionage

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det ikke første gang, at den 21-årige VK meldes dræbt i kamp. Men det er første gang, at der bliver lagt billeder på Facebook af ham sammen med lovprisninger af hans mod. Flere steder står der også, hvordan hans jihad-navn blev en sammentræning af hans danske fornavn med tilføjelsen fateh, som skulle betyde sejr.

Ekstra Bladet kender den unge mands fulde identitet.

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk