Faderhusets Ruth Evensen er skilt

Den tidligere kirkeleder Ruth Evensen har fået en ny mand i sit liv

Den tidligere leder af Faderhuset, Ruth Evensen, er blevet skilt fra sin mand gennem fire årtier, Knut Evensen. (Foto: Per Rasmussen)
Den tidligere leder af Faderhuset, Ruth Evensen, er blevet skilt fra sin mand gennem fire årtier, Knut Evensen. (Foto: Per Rasmussen)

Danmarks kontroversielle præstepar, Ruth og Knut Evensen, er blevet skilt efter 40 års ægteskab.

Men trods skilsmissen er Ruth og Knut Evensen, der sammen grundlagde frikirken Faderhuset, stadig bedste venner. Det fortæller de samstemmende til Ekstra Bladet.

- Det var meget udramatisk. Vi blev enige om skilsmissen i fred over fordragelighed over en kop kaffe. Vi har altid været bedste venner, men vi oplevede, at det ville være bedst at blive skilt, siger Ruth Evensen, der allerede har en ny mand i sit liv.

- Jeg er i et nyt forhold med en, der hedder Lars, som jeg har kendt i et års tid. Jeg lærte ham at kende, da han begyndte at hjælpe mig med partiarbejdet, fortæller Ruth Evensen, der er tidligere kandidat for lokallisten Det Frie Lolland.

Se også: Ruth Evensen stifter anti-abortparti

Mens Ruth Evensen har indledt et nyt forhold, er Knut Evensen mere interesseret i et gammelt, ødelagt forhold - nemlig til datteren Sophia, der gjorde op med sin mor i bogen ’Ondskab – Ruth stjal mit liv’.

- Jeg savner min datter. Jeg har skrevet til hende og fortalt, at jeg meget gerne vil forliges med hende, fortæller Knut Evensen og håber, at skilsmissen signalerer en ny begyndelse.

- Det er en ny tid, og jeg har ikke haft kontakt med min datter i adskillige år. Jeg håber, at vi kan forsones. Det bliver spændende, lyder det håbefuldt fra faderen.

Ruth og Knut Evensen har stået i spidsen for den evangeliske frikirke, Menigheden Faderhuset, i Bandholm på Lolland siden 1990.

Ruth Evnsen og Faderhuset bliver igen anklaget for at mishandle børnene i sekten. Flere tidligere medlemmer tager nu bladet fra munden. (Arkivfoto) Samfund - 20. okt. 2008 - kl. 23:19 Faderhuset anklages for børnetortur

Faderhuset blev for alvor kendt i den brede offentlighed, da det i 2001 købte Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København og besluttede, at de unge skulle smides ud.

Siden har der været mere stille omkring Faderhuset, og ægteparret besluttede fra årsskiftet at nedlægge frikirken.

Knut Evensen siger til Ekstra Bladet, at han påtager sig ansvaret for, at ægteskabet nu også er gået i stykker.

- Det er min skyld, helt og holdent. Det skyldes, at jeg har haft en depression. Jeg har ikke sovet i tre år, og det gør, at man kommer til at føle sig som om, man lever i en osteklokke, siger han og tilføjer, at han på det seneste har fået bugt med depressionen.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen