Annonce:
Annonce:

Senator: CIA har hacket efterretningsudvalgs computere

Fremtrædende senator beskylder CIA for at bryde amerikansk forfatning ved at fjerne udvalgsdokumenter.

Annonce:
Følg Samfund

Formanden for det amerikanske senats efterretningsudvalg, Dianne Feinstein, beskylder efterretningstjenesten CIA for i al hemmelighed ulovligt at have fjernet dokumenter fra udvalgsmedlemmers computere.

Dokumenterne indgik i efterretningsudvalgets kulegravning af en række kontroversielle afhøringsmetoder fra CIA's side.

Feinstein siger tirsdag i en tale i Senatet, at hun nu har sendt sagen videre til justitsministeriet, og at hun kun modvilligt afslører det, hun kalder et muligt brud på forfatningen efter at have prøvet at løse sagen 'på en diskret og respektfuld måde'.

- Dette er ikke noget, som jeg tager let på, siger demokraten Feinstein.

Hun beskylder CIA for at have krænket den fjerde tilføjelse til den amerikanske forfatning, flere føderale love og en ordre fra præsidenten, som forbyder efterretningstjenesten at foretage overvågninger og ransagninger mod regeringsorganer.

Feinstein siger ifølge The Washington Post, at hun har bedt om en undskyldning og en indrømmelse af, at CIA's ransagning af efterretningsudvalgets computere var upassende.

- Jeg har hverken modtaget det ene eller det andet, siger hun.

Hendes opsigtvækkende udtalelser kommer efter medierapporter om, at CIA har hacket computere, som kun skulle bruges af udvalgets medlemmer i forbindelse med, at udvalgets stab skulle få adgang til en foreløbig rapport om en intern bedømmelse af et omstridt CIA-afhøringsprogram.

Computerne blev stillet til rådighed af CIA, som altså nu beskyldes for at have kigget politikerne ulovligt over skuldrene.

Senator Patrick Leahy siger om Dianne Feinsteins tale, at han aldrig tidligere har hørt en vigtigere tale holdt i Senatet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: