Politi advarer mod kontroversiel moské

Unge muslimer, der går i moské i Brabrand, risikerer at blive hvervet til borgerkrig i Syrien advarer politiet

Følg Samfund

Hvis unge muslimer kommer jævnligt i en særlig moské i Aarhus, er der risiko for, at de bliver forsøgt hvervet til at kæmpe i den blodige borgerkrig i Syrien.

Sådan lyder budskabet fra Østjyllands Politi, skriver Politiken Søndag.

Politikredsen advarer således unge muslimer og deres familier i Aarhus mod potentielt alvorlige konsekvenser ved at frekventere moskeen på Grimhøjvej, der ligger i forstaden Brabrand.

- Vi er nødt til at italesætte den moské som et omdrejningspunkt i forhold til rekrutteringen. Det er ikke forældrene, der sender de unge i krig. De er lige så bestyrtede. Vi må sige, at der altså sker noget, når de unge begynder at komme derude.

- Vi er nødt til at råbe op og sige: Det kan altså godt ske, at de efterfølgende tager til Syrien, siger politikommissær ved kriminalpræventiv sektion under Østjyllands Politi Allan Aarslev til Politiken.

Politiet og Aarhus Kommunes SSP-kontor oplyste tidligere på året til flere medier, at 22 ud af de 27 personer fra Østjylland, som menes at være rejst til Syrien, har haft deres gang i moskeen på Grimhøjvej.

Siden har politiet intensiveret arbejdet med at indkredse de ansvarlige og har samarbejdet med moskeen på Grimhøjvej om at bremse de unges krigstogter.

Lige nu mistænker politiet en af de foreninger, som benytter moskeens lokaler, for at stå bag rekrutteringen af de unge.

Oussama El Saadi, der er formand for Fonden for den Muslimske Sammenslutning, der driver moskeen på Grimhøjvej, afviser kritikken. Han kender ikke til nogen rekruttering, fortæller han.

- Der er jo ikke sådan, at de, der rejser til Syrien, kommer og fortæller os om det.

- Mange af vores unge vil gerne acceptere samfundets regler og rammer, men de føler sig ramt. Det handler om, hvordan samfundet behandler islam. Det støder dem væk, siger han til Politiken.

Ekstra Bladet har i den forløbne uge skrevet om unge gymnasieelever, der er draget i krig i Syrien. De unge går på Langkær Gymnasium, 2,5 km. fra moskeen på Grimhøjvej.

Alarm på Aarhus-skoler: 13 elever i krig i Syrien

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby