Kidnappet i Mellemøsten: Nu er Jeppe Nybroe tilbage i Danmark

Den danske journalist Jeppe Nybroe, der har været kidnappet i Mellemøsten i fire uger, er hjemme i Danmark

Den tidligere tv-vært Jeppe Nybroe, der har siddet som gidsel i Mellemøsten den seneste måned, er nu på dansk jord. Det oplyser Jeppe Nybroes bror, Jacob Nybroe, til Ritzau (Foto: POLFOTO)
Den tidligere tv-vært Jeppe Nybroe, der har siddet som gidsel i Mellemøsten den seneste måned, er nu på dansk jord. Det oplyser Jeppe Nybroes bror, Jacob Nybroe, til Ritzau (Foto: POLFOTO)

Den danske journalist Jeppe Nybroe, der blev holdt som gidsel i grænseområdet mellem Syrien og Libanon i knap en måned, har atter dansk grund under fødderne.

Det oplyser hans bror, Jacob Nybroe, til Ritzau.

Jeppe Nybroe og en kollega blev 7. februar kidnappet i Libanon. DR's mangeårige korrespondent glæder sig over, at den tidligere nyhedsvært atter er fri. (Foto: Jens Dige/Polfoto) 112 Jens Nauntofte efter gidseltagning: – Jeg bragte ofrene sammen

Jeppe Nybroe ankom til Danmark natten til søndag. Og den danske journalist har det svært, fortæller Jacob Nybroe.

- Omstændighederne var rigtig barske, og han har det ikke godt, siger han.

Fysisk og psykisk mærket
Broderen til den danske journalist fortæller, at Jeppe Nybroe har lidt voldsom fysisk overlast, mens han sad som gidsel.

- Han har fået slag flere gange i sin tid i fangenskab. Han har fået pisk ved én lejlighed, og det er han meget præget af. Det er muligvis en af de hæsligste ting, man kan blive udsat for, siger Jacob Nybroe, der oplyser, at Jeppe Nybroe ikke får fysiske mén af sine kvæstelser.

- Han er psykisk mærket ved, at han ikke bryder sig om høje lyde lige pludselig. Han svinger op og ned i humøret, men det bliver bedre og bedre, siger han.

Lederen Derfor holdt vi kæft om Nybroes tilfangetagelse

I de 28 dage som Jeppe Nybroe blev holdt som gidsel, var han indespærret i det samme rum på omkring 12 kvadratmeter.

Tre gange i løbet af de fire uger fik han lov til at komme ud i det fri, og det skete alle gange om natten. Den ene gang fik Jeppe Nybroe hætte over hovedet, mens de to andre gange var uden.

- Han er blevet truet med at blive slået ihjel flere gange og truet med at få hakket en finger af, siger Jacob Nybroe.

Stor støtte
Siden det i fredags kom frem, at Jeppe Nybroe var blevet løsladt, er der strømmet varme hilsner ind til ham på specielt de sociale medier Facebook og Twitter. Og han har fået hilsnerne, fortæller Jacob Nybroe.

- Han har fået at vide i hvilket omfang, at vi har modtaget støtte og sympati, og det er en taknemmelighed, min familie og jeg vil føle hele livet. Det har været enestående, siger Jacob Nybroe.

Samfund Khader om Nybro: Heldigt at det ikke var jihadister

I sin karriere som journalist har Jeppe Nybroe rapporteret hjem fra adskillelige af verdens brændpunkter. Og selv om hans bror har været gennem barske oplevelser, er Jacob Nybroe sikker på, at Jeppe Nybroe vil vende tilbage til journalistfaget.

- Jeg er sikker på, at han kommer tilbage og rapporterer. Jeg håber, til jeg dør, at det ikke bliver i Libanon. Det tror jeg, han er færdig med. Men journalist bliver han ved med at være til sine dages ende, siger han.

Jeppe Nybroe vil på et senere tidspunkt selv fortælle sin historie, men han brug for tid til at komme sig oven på gidseltagningen, oplyser Jacob Nybroe.

Den tidligere studievært Jeppe Nybroe blev den 7. februar taget som gidsel i Libanon. I går aftes blev han og kollegaen frigivet. Privatfoto Tæt på Jeppe Nybroes 28 dage i helvede

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Jacob Nybroe.

0 kommentarer
Vis kommentarer