Skoleelever besøger jihad-moske

Én gang om måneden besøger skoleklasser i Aarhus den stærkt kontroversielle moske på Grimhøjvej i Aarhus V

10'ende klasses eleverne prøver at bede i moskeen på Grimhøjvej, hvor 22 ud af 27 Syrien-krigere fra Aarhus har haft deres gang.
10'ende klasses eleverne prøver at bede i moskeen på Grimhøjvej, hvor 22 ud af 27 Syrien-krigere fra Aarhus har haft deres gang.
Følg Samfund

Selv om myndighederne har advaret unge mod at komme i den kontroversielle moske på Grimhøjvej i Aarhus, så kommer lokale skoler jævnligt på besøg i moskeen for at blive introduceret til islam.

Senest den 10. marts hvor omkring 50 skoleelever fra 10.ende klasser i området var på besøg i moskeen for at høre om islam og for at prøve at bede, som muslimer gør det til dagligt. Det skriver moskeen på deres hjemmeside.

Moskeen er blevet berygtet efter, at Østjyllands Politi har fortalt, at 22 ud af 27 syriens-krigere fra Aarhus-området har haft deres gang i gulstenshuset på Grimhøjvej 7 i Aarhus Vest. Heriblandt den 21-årige konvertit V.K., der formodes dræbt i Syrien tidligere på måneden.

Politi advarer mod kontroversiel moské

I følge moskeen er det stedets ungdomsafdeling Muslimsk Ungdoms Center(MUC), der står for besøgene. Det er den selvsamme ungdomsafdeling, Østjyllands Politi tidligere har udpeget til at være motoren i radikaliseringen af unge til krig i Syrien.

– Det er moskeen på Grimhøjvej og en bestemt ungdomsafdeling. De er uden for imamernes og bestyrelsens rækkevidde, og vi er begyndt at arbejde sammen med dem om at få dem i tale og få moskeen til at gøre noget ved problemet, har politikommissær Allan Aarslev fra Østjyllands Politi tidligere udtalt til Ekstra Bladet.

Danske kvinder er draget i hellig krig

På moskeens hjemmeside fremhæves det samtidig i en anden nyhed, at en ung dansk pige netop er konveteret til Islam:

- Alt tak tilkommer ALLAH alene. Det lykkes i går at en ung pige kom til vores moske og konvertit til islam. Og at vores søstre tog godt imod hende og ønskede hende tillykke.

Fadi Abdallah, talsmand for Fonden for Den Muslimske Sammenslutning, der driver moskeen, kan ikke se noget problem i, at området børn og unge kommer på besøg:

- Det er ungdomsafdelingen, der arrangerer besøgene. Det er de samme unge, man snakker om med hensyn til Syrien.

- Skoleklasserne kommer cirka en gang om måneden, men der kommer også fra højskoler og gymnasier. Vores døre er jo åben for alle, der vil se, hvad vi går og laver.

- Men jeres ungdomsafdeling er jo den politiet advarer mod spiller en rolle i at påvirke unge til at tage til Syrien. Er det ikke et problem, de skal introducere 10. klasser til islam:

- Det er ikke dem, der holder foredraget. Det er vores imam. Ungdomsafdelingen står bare for arrangementet. Det er jo dem, der går i skolerne, så de har forbindelserne til elever og skolelærer, siger Fadi Abdallah.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.