Annonce:
Annonce:

København skærper fokus på unges Syrien-rejser

Indsatsen mod radikalisering skal skrues op. Borgmester i hovedstaden vil have afsat ekstra million kroner

Annonce:
Følg Samfund

Fokus bliver nu øget på københavnske unge, der kan være på vej til Syrien eller allerede har været i det krigshærgede land.

SSP København er på vej med et særligt Syrien-beredskab, der skal være klar til at håndtere de hjemvendte. Disse udgør ifølge PET en risiko for landets sikkerhed, da de på rejsen kan være blevet trænet i at udføre terrorangreb, skriver Jyllands-Posten.

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) vil samtidig skrue op for København Kommunes indsats imod radikalisering.

Hvor budgettet i dag er 750.000 kroner, foreslår hun at tilføre en ekstra million kroner. Ønsket har hun haft længe, men hun mener, at der er kommet et større politisk fokus på problemstillingen, og at Syrien-farerne har aktualiseret behovet.

Konkret vil hun styrke den tidlige forebyggelse af radikalisering blandt unge ved blandt andet at udvikle og udbrede metoder til mindst 300 frontmedarbejdere og NGO'er.

Hun vil også indføre flere mentor- og forældrecoachingforløb til minimum 200 skoleelever på de ældste klassetrin.

For nylig fremhævede terrorforskeren Magnus Ranstorp, forskningsleder ved Forsvarshøjskolen i Stockholm, radikaliseringsindsatsen i Aarhus som værende unik.

Ifølge ham skiller Aarhus sig ud ved blandt andet at arbejde på en positiv måde med dialog og støttefamilier til dem, som rejser og kommer tilbage.

Han mener således, at der i Aarhus er bedre fod på tingene end i København og andre dele af landet, hvor der er lignende udfordringer med "foreign fighters".

Ifølge chefen for SSP København, Michael Melbye, oplever hovedstaden ikke nødvendigvis de samme udfordringer med Syrien-farere som i Aarhus.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: