Annonce:
Annonce:

Skattechefer får millionbonusser trods skandaler

Skats direktion fik 30 procent større bonus i 2013 trods et år i modvind med mange dårlige sager

Annonce:
Følg Samfund

Forsinkede it-systemer, milliardfejl i ejendomsvurderingerne - og ikke mindst dramatiske tjenestemandssager mod ansatte som følge af skandalesagerne mod velhavere som fotomodellen Camilla Westh og erhvervsmanden Jesper "Kasi" Nielsen.

De upopulære sager har nærmest stået i kø de seneste år i Skat.

Men det har ikke påvirket størrelsen på bonusserne til de ansvarlige chefer i Skat. Det skriver DR Nyheder.

Tværtimod fik Skats direktion i 2013 udbetalt 30 procent større bonus - såkaldt resultatløn - end året før. Tilsammen fik de 1.144.600 millioner kroner oveni deres faste direktørløn mod 888.000 året før.

Annonce:

De øvrige godt 300 chefer i Skat fik også ekstrastore bonusser oven i lønningsposen - helt nøjagtigt 18 procent mere i 2013 end i 2012. De måtte dele 25,1 millioner kroner mod 21,3 millioner kroner året før som resultatløn.

Det viser DR Nyheders aktindsigt i Skats resultatløn.

Resultatlønnen til cheferne i Skat gives ud fra en håndfuld på forhånd fastsatte kriterier - så som effekten af Skats inddrivelse, størrelsen på skattegabet, effektiviteten af it-systemerne og borgernes tilfredshed med Skat.

Men at direktørerne kan få større bonusser i en tid med de værste skandaler i Skats historie viser, at systemet bør laves om, mener Bent Greve, professor og skatteekspert ved Roskilde Universitet.

- Det giver et billede af, at man i Skat ikke nødvendigvis har sammenhæng mellem den indsats, der er foretaget, og den belønning, man giver bagefter.

Annonce:

- Der har været for mange uheldige sager, der afslører, at organisationen kunne fungere mere effektivt og optimalt, og derfor ser det skidt ud, at der kommer så store stigninger i bonusserne. Man bør have nogle andre indikatorer for, om man i Skat arbejder tilfredsstillende, siger han.

Direktør i Skat, Jesper Rønnow Simonsen, erkender, at stigningen ser voldsom ud. Han påpeger dog, at en stor del af årsagen er, at cheferne fik udbetalt ekstraordinært lave bonusser i 2012 på grund af sløje resultater.

- Men jeg kan godt forstå, at folk synes, det ser pudsigt ud, at der bliver givet så store stigninger i bonusserne i en tid, hvor der er så mange uheldige sager, siger han.

Jesper Rønnow Simonsen er netop nu ved at se på udbetalingen af årets resultatløn.

- Og her vil jeg gå efter at få ændret systemet, så vi i langt højere grad end tidligere udbetaler resultatlønnen ud fra de konkrete præstationer hos den enkelte chef frem for ud fra på forhånd fastlagte kriterier, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: