Hun har bleen fyldt - får bad i næste uge

Ledelsen på Skarridsøhjemmet i Jyderup er kørt helt af sporet - beboernes handleplaner ignoreres eller findes slet ikke, afslører Ekstra Bladets ophold på stedet

Anders Ejbye-Ernst er journalist, men gik undercover på Skarridsøhjemmet. I mandagens udgave af Ekstra Bladet fortæller han hele historien om, hvorfor han valgte den utraditionelle metode. (Foto: Kristian Linnemann)
Anders Ejbye-Ernst er journalist, men gik undercover på Skarridsøhjemmet. I mandagens udgave af Ekstra Bladet fortæller han hele historien om, hvorfor han valgte den utraditionelle metode. (Foto: Kristian Linnemann)

Handleplaner. Smag lidt på ordet. Jo, det lyder kedeligt, men det er faktisk livsvigtigt, hvis man er handicappet og har brug for andres hjælp.

Beboerne på Skarridsøhjemmet i Jyderup har i den grad brug for handleplaner.

MEDARBEJDER: Jeg ville græde snot, hvis jeg skulle være det sted

Men som Ekstra Bladet afslørede søndag, har personalet i særlig rød gruppe på Skarridsøhjemmet mere travlt med at ryge og holde pauser end at aktivere beboerne.

Har alvorlige problemer
En af dem, der lider under den manglende ledelse, er beboeren Hanne.

Hannes liv leves i kørestolen og i sengen.

Hun har ble på, fordi hun ikke længere kan gå på toilettet.

SOCIALCHEF: - Man kan sagtens sidde med en våd ble

Alt for ofte får den våde og beskidte ble lov til at sidde på hende for længe, og det giver alvorlige hygiejneproblemer.

Og når bleen endelig bliver skiftet, bliver det ikke fulgt op af et rensende brusebad.

Glemmer det ugentlige bad
Det kunne Ekstra Bladets undercover-journalist ved selvsyn erfare, da han havde aftenvagt en onsdag, som er Hannes faste badedag.

Hanne lugtede meget kraftigt af afføring og urin, da hun skulle have sit nattøj på og i seng.

LÆS OGSÅ: Holbæk Kommune beder om hjælp til tilsyn

Det fik den erfarne ansatte til at konstatere, at ' morgenvagten havde glemt onsdagens ugentlige bad'. Konstateringen førte dog ikke til, at Hanne fik et bad.

Hun blev pletvasket med en fugtig svamp, fik lidt creme på den ildrøde hud, som urin og afføring over lang tid gradvist har opløst. Og så blev hun lagt i seng.

Handleplanerne er pist borte
I stedet for at passe Hanne holder nogle af medarbejderne lange ryge- og kaffepauser. Måske er det også forklaringen på, at Ekstra Bladets undercover-journalist hurtigt finder ud af, at handleplaner er noget, man taler om - men aldrig bruger:

- Nææææh. Handlingsplan. Handlingsplan, lyder det tvivlende, da vi forsøger at få en medarbejder på sporet af de vigtige papirer. Det ser ud til... måske har de ( ledelsen/red.) låst det ned et sted, svarer en anden.

- Så du har ikke interesseret dig for planerne, forsøger vores undercover-journalist.

- Nej, fordi jeg hører jo løbende... det er ulempen ved mig. Jeg spørger ind til og hører, at nu er der lavet det tiltag.

Medarbejdere og den lokale ledelse på Skarridsøhjemmet afviser at tale med Ekstra Bladet. Hanne hedder noget andet i virkeligheden. Hannes pårørende ønsker heller ikke at tale med avisen.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

LÆS MEGET MERE I EKSTRA BLADET MANDAG - OG SE ALLE DE NYE BILLEDER:

* PÅRØRENDE: De er nogle ondskabsfulde madammer

* HANNES LIV: Du kan få bad om en uge

* JOURNALISTEN: Derfor gik jeg undercover

* LEDEREN: Vi er slet ikke gearet til arbejdet

1 af 2 Hanne (t.h.) sidder i sin kørestol og venter på et bad. Det får hun hver ondag, hvis personalet ellers husker det. (Privatfoto)
2 af 2 Anders Ejbye-Ernst er journalist, men gik undercover på Skarridsøhjemmet. I mandagens udgave af Ekstra Bladet fortæller han hele historien om, hvorfor han valgte den utraditionelle metode. (Foto: Kristian Linnemann)
0 kommentarer
Vis kommentarer