Nu er det officielt: Putin skilt fra konen

Den 61-årige tidligere KGB-chef, der værner meget om sit privatliv, er nu officielt fraskilt, siger Kreml

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har formelt fået skilsmisse fra sin kone, Ljudmila, efter mere end 30 års ægteskab, oplyser en talsmand for Kreml onsdag.

Meddelelsen om den overraskende skilsmisse blev offentliggjort sidste år.

- Skilsmissen har fundet sted, siger talsmanden, Dmitrij Peskov, uden at oplyse yderligere detaljer.

Putning og hans eks-kone bekræftede i juni sidste år i et direkte tv-program sejlivede rygter om, at de var blevet separeret.

Kreml gjorde det dengang klart, at skilsmissen ikke formelt var gennemført.

Den 61-årige tidligere KGB-chef værner meget om sit privatliv, og der er ikke meget ude i offentligheden om hans kone og hans to døtre, der er i 20'erne.

I 2008 afviste Putin en avisrapport om, at han var ved at tage skridt til at gifte sig med OL-gymnasten Alina Kabajeva, der blev født i 1983 - samme år som han giftede sig med Ljudmilla.

Putin sagde til journalister, at de skulle holde "deres snottede næser" væk fra hans private anliggender, og avisen Moskovskij Korrespondent, gik ned kort efter.

Kabajeva, som var én af fakkelbærerne ved åbningsceremonien ved OL i Sotji i februar, afviste også, at hun havde et forhold til den russiske præsident.

Iagttagere vurderer, at det ikke får nogen politiske følger for Putin, at han er blevet skilt.

I modsætning til Mikhail Gorbatjovs og Boris Jeltsins koner har Putins kone næsten ikke spillet nogen offentlig rolle.

Inden Putin i august 1999 blev udpeget til premierminister af daværende præsident Boris Jeltsin, var han praktisk talt ukendt i offentligheden.

0 kommentarer
Vis kommentarer