Skat erkender kæmpebrøler

Tusinder af grundejere kan nu alligevel klage over deres ejendomsvurdering. Klagefrist udsat i tre måneder

Lejere i tusindvis og nye andelshavere kan ånde lettet op, efter at Skat har erkendt, at de alligevel godt kan klage over deres 2013-ejendomsvurdering. Foto: Camilla Stephan
Lejere i tusindvis og nye andelshavere kan ånde lettet op, efter at Skat har erkendt, at de alligevel godt kan klage over deres 2013-ejendomsvurdering. Foto: Camilla Stephan

Lejere i tusindvis og nye andelshavere kan ånde lettet op.

Skatteminister Morten Østergaard (R) erkender i dag over for Ekstra Bladet, at Skat har begået en kæmpebrøler, da de i flere måneder vedholdende har hævdet, at ingen grundejere har krav på at klage over 2013-ejendomsvurderingen.

Kun fordi rådgivningsfirmaet Rafn & Søn stædigt har insisteret på, at Skat tog fejl, har de nu erkendt deres fejltagelse.

Skats indrømmelse betyder, at bl.a. tusindvis af lejere og andelsboligejere i ejendomme, der er opført mellem 1. oktober 2012 og 1. oktober 2013, bevarer muligheden for at få sat deres boligudgift ned, hvis det viser sig, at Skat har sat en for høj grundværdi.

Skat er havnet i endnu en skandale-sag. Arkivfoto: Camilla Stephan Vagthund Skat kvajer sig - igen

Hos Rafn & Søn, der har specialiseret sig i sager om ejendomsvurderinger, er man godt tilfreds.

– Vi er selvfølgelig glade for, at de har givet os ret, selv om det tog et stykke tid. Hvis vi ikke havde været meget standhaftige, så havde de jo bare affærdiget os. Det var jo det svar, de lagde ud med, siger Henrik Knattrup Nielsen, erhvervsjurist i Rafn & Søn.

Han understreger, at det kunne have fået fatale konsekvenser, hvis Skat ikke havde erkendt sin fejl.

– Vurderingen har kæmpe betydning, fordi grundejernes skatteloft bliver fastsat ved den første vurdering. Med de lovændringer, som regeringen i øvrigt har lavet, er det deres sidste og eneste mulighed for at klage over skatteloftet. Så hvis det bliver fastsat for højt, så komme de til at betale en for høj skat mange år frem i tiden.

Se også: Whistleblower: Sådan snyder Skat dig for penge

Farcen bliver ikke mindre af, at Skat i år har besluttet først at sende 2013-vurderingerne ud i juni og juli - og ikke i begyndelsen af marts som normalt. Det betyder, at vurderingerne først kommer ud samtidig med, at klagefristen udløber den 1. juli. Derfor har Skatteministeriet nu besluttet at udskyde klagefristen til den 1. oktober.

Skatteminister Morten Østergaard erkender, at Skat tog fejl.

– Muligheden for at klage over omvurderinger var ikke klart nok præciseret i lovgivningen, og det får vi nu rettet op på. Jeg har sikret mig, at muligheden for at klage over en omvurdering nu bliver præciseret, og at ejerne af erhvervsejendomme kan klage over 2013-omvurderingen frem til 1.oktober 2014.0 kommentarer
Vis kommentarer