Indstiller eftersøgningen: Forskningssælen Luna ikke fanget

Men sælen er lokaliseret til et bestemt område, så havbiolog er sikker på, at hun bliver indfanget torsdag

Luna er lokaliseret. Nu skal hun bare indfanges. (Privatfoto)
Luna er lokaliseret. Nu skal hun bare indfanges. (Privatfoto)

Selvom det store apparat har været i sving for at lokalisere forskningssælen Luna, så må den etårige gråsæl overnatte i friheden.

Hun undslap onsdag fra Syddansk Universitets marinbiologiske forskningscenter i Kerteminde sammen med sin to år ældre bror. Og mens Nino, som han hedder, er fundet, så er Luna lidt mere genstridig, selvom hun er blevet lokaliseret til et sted tæt på stranden syd for Kerteminde.

Både fly, to både og en bil har været sat ind i jagten på sælen, men omkring kl. 17.45 onsdag eftermiddag måtte de indstille eftersøgningen, fordi vinden tog til, og hun ikke var set et stykke tid.

Havbiologen Kirstin Anderson Hansen har knyttet et særligt tæt bånd til forsøgsdyrene og har brugt otte timer om dagen sammen med de to. Hun er fortrøstningsfuld i forhold til at få fat i Luna torsdag, nu hvor de ved, i hvilket område hun befinder sig.

- Hvordan kan du vide, at det er hende?

- Jeg kender hende. Hun var 20 meter ude i vandet, og jeg kunne se hendes hoved. Jeg kaldte hendes navn, og hun drejede hovedet, fortæller Kirstin Anderson Hansen og fortæller, at det er for farligt at forsøge at indfange sælen ude i vandet, fordi den kan drukne. Så håbet er, at hun er ved at blive sulten og bevæger sig ind mod stranden.

Se også: Stor eftersøgning efter sælen Luna

Den 59 kilo tunge Luna og den 110 kilo tunge hansæl Nino er centrum for et forskningsprojekt, der afdækker, hvordan gråsæler hører under vand. En viden, der kan bruges, når der skal opstilles havvindmølleparker.

Forskningen har stået på siden 8. december, hvor sælerne blev hentet til Kerteminde fra en zoologisk have i Madrid.

- Hun er et meget vigtigt dyr, så det er dejligt, at vi nu ved, at hun ikke er nået langt væk, siger Kirstin Anderson Hansen, der står i spidsen for træningen og forskningen.

Eftersøgningen går i gang igen torsdag ved 7-8-tiden.

0 kommentarer
Vis kommentarer