Privat plejefirma går konkurs - 100 mister jobbet

505 ældre i Kolding Kommune risikerer at stå uden hjemmehjælp allerede i weekenden, siger FOA

Det private plejefirma Kære Pleje har indgivet konkursbegæring. Det betyder ifølge FOA, at cirka 100 medarbejdere står uden job.

Samtidig står 505 ældre i Kolding Kommune dermed uden hjemmehjælp. Ud af dem er de 487 borgere visiteret af kommunen, mens de resterende selv har tilkøbt hjemmehjælp.

Det stiller kommunen overfor en kæmpemæssig opgave med at få hjemmehjælpen ud til borgerne hen over weekenden, mener FOA's formand Dennis Kristensen.

- Det er en ny og meget alvorlig sag. Taberne er de ældre i Kolding, der lige nu ikke ved, om de kan få hjemmehjælp eller ej i weekenden eller om de eksempelvis må blive i sengen, siger Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.

En FOA-undersøgelse fra oktober 2013 viste, at 63 procent af landets ældrechefer har oplevet, at en privat leverandør til ældrepleje har opsagt kontrakten før tid på grund af konkurs, dårlig økonomi eller manglende kunder.

I sidste måned gik firmaet Care-Gruppen i Odense konkurs - også op til weekenden. I begge tilfælde stiller det kommunerne overfor en svær opgave.

- Her har vi et af de alvorlige dilemmaer i alle planerne og anbefalingen af mere konkurrence og mere udlicitering på de borgernære områder.

- Nogle gange kan private operatører godt finde ud af at skumme fløden, men oprydningen bekostes hver gang af det offentlige og med masser af utryghed og kaos til følge, siger Dennis Kristensen.

FOA henviser til, at Kære Pleje tidligere har været i pressens søgelys, da de opsagde overenskomsten med FOA og varslede lønnedgang for medarbejderne i forbindelse med et vundet udbud i Kolding Kommune.

FOA fik i marts i år Arbejdsrettens ord for, at virksomheden skal overholde overenskomsten.

0 kommentarer
Vis kommentarer