Afslørende optagelser: Så mange fisk bliver du snydt for

To nye film viser med enestående optagelser, hvor overraskende mange havørreder, der ufattelig tæt på ser og følger din flue, wobler eller dit blink uden at hugge - advarsel: fiskefeber kan forekomme...

En af de mange situationer i filmene, hvor havørreder forfølger et blink eller en flue. I enkelte situationer ser man en hel håndfuld fisk jagte agnen, mens der i andre situationer står kæmpestimer af fisk, som helt ignorerer lokkemaden. (Foto: Wideopen.dk).
En af de mange situationer i filmene, hvor havørreder forfølger et blink eller en flue. I enkelte situationer ser man en hel håndfuld fisk jagte agnen, mens der i andre situationer står kæmpestimer af fisk, som helt ignorerer lokkemaden. (Foto: Wideopen.dk).

Se filmklip længere nede i artiklen.

Hører du til blandt de 600.000 danskere, der hvert år griber fiskestangen for at tage til søen, åen eller kysten, er der pirrende optagelser i vente. Faktisk kan du godt forberede dig på en gang regulær fiskefeber.

Særligt hvis du har for vane at hoppe i vaders og tage efter havørreder på kysten, skal du glæde dig til næste uge.

Her kommer film 5 og 6 i serien om Havørredens Hemmeligheder i handlen, og det er med helt nye undervandsoptagelser, hvor masser af fisk bliver 'fanget' i nogle enestående optagelser.

Se også: TV: Hammerhaj prygler kajakfisker

De fleste fiskere kender til den frustrerende og samtidig lokkende tanke om, hvad der mon foregår under vandet - nærmere bestemt lige omkring den agn, vi har ude. I de to film får du svaret i en række optagelser, hvor du helt bogstavelig talt får lov til at være en flue på væggen – eller rettere en flue i vandet blandt havørrederne.

Selv om enkelte fisk hugger på fluen - og blink og wobler - i filmene, så er det allermest slående, hvor utrolig mange havørreder, der enten helt ignorerer agnen eller forfølger den længe uden på noget tidspunkt at hugge til. Andre napper lidt til den og ombestemmer sig så.

Se også: Fire kilo blanksølv taget på kysten

Der er med andre ord stor sandsynlighed for, at du har været meget tæt på havørreder, selv om du er kommet hjem med en nul-tur efter en hel dag ved kysten, viser filmene. Det kan så enten trøste eller frustrere.

Optagelserne er blevet til med et lille kamera på ca 100 gr., som producenten Niels Vestergaard har fisket med foran agnen igennem tre år. Det er første gang, at vi fiskere får så intenst et indblik i, hvad der foregår for enden af linen. Ganske vist har de fire foregående film i serien også brugt mange undervandsoptagelser, men det har alle været stationære kameraer placeret på bunden.

Se også: Dansker fanger gigant-fisk

Ud over de mange undervandsoptagelser er der naturligvis også mere almindelige fiskesituationer, hvor de to erfarne fiskere Thomas Hansen (spin) og Claus Eriksen (flue) deler ud af tips og erfaringer. I forhold til de tidligere film er der også nyt at hente her. På spinsiden fortæller Thomas Hansen om spinmetoder og bombarda-rig.

Se forfilm til Havørredens Hemmelighed 5 her.

Claus Eriksen fortæller i Havørredens Hemmelighed 6 om nye fluematerialer, der tilsyneladende har en næsten magisk tiltrækningskraft på havørrederne og om nye fiskemuligheder om sommeren, hvor man traditionelt fisker om natten.

Nogle af de råd og tips, der bliver givet videre, kender man allerede fra de fire foregående film, men som nævnt er der også helt nye imellem. Det ændrer dog ikke ved, at det er de mange levende undervandsoptagelser med utallige ørreder, der er de to nye films helt store force.

Se forfilm til Havørredens Hemmelighed 6 her.

Filmene udgives af Wide Open, og de vil være i handlen i løbet af næste uge til en vejledende pris på 169 kr. stykket. Du vil enten kunne købe dem hos grejforhandlere, eller på www.wideopen.dk.

Følg Ekstra Bladets fiskeblog her:

0 kommentarer
Vis kommentarer