Er imod homoægteskaber: Fik kun en uge som IT-topboss

Ansættelsen af Brendan Eich som chef for Mozilla har vakt så stor vrede på sociale medier, at han nu går af

Brendan Eich fik kun halvanden uge på posten som øverste chef for internetgiganten Mozilla, firmaet bag den populære browser Firefox.

Torsdag trådte han tilbage efter en større kontrovers i kølvandet på hans ansættelse, da folk blev klar over, at Eich i 2008 støttede en kampagne for en californisk lov om forbud mod homoægteskaber med 5400 kroner.

Ansættelsen af Eich har forårsaget et ramaskrig i det åbentsindede fællesskab omkring Mozilla, der er ejet af en nonprofitorganisation, som udvikler webbrowsere til fri brug for alle.

Brendan Eich har ikke offentligt trukket sin støtte til lovforslaget tilbage, og chefen for Mozillas bestyrelse, Mitchell Baker, beklager, at firmaet har været for langsom til at lytte til folks vrede.

- Vi forstår, hvorfor mange folk er sårede og vrede, og de har ret: Det er fordi, vi ikke har været tro mod os selv.

- Vi har ikke været hurtige nok til at gå i dialog med folk, da denne kontroversielle sag startede. Det er vi kede af. Vi må gøre det bedre fremover, siger Baker.

Mozilla har endnu ikke sagt noget om, hvem der skal afløse Eich, som blev ansat i slutningen af marts.

Da han blev ansat, begyndte Firefox-brugere på blandt andet den populære datingside OKCupid at opfordre folk til at boykotte browseren.

0 kommentarer
Vis kommentarer