Canadisk studie: Strenge forældre får fede børn

Børn med autoritære forældre har større chance for at blive overvægtige. Det viser ny canadisk undersøgelse

Strenge forældre øger sandsynligheden for, at deres børn bliver overvægtige. (foto: AP)
Strenge forældre øger sandsynligheden for, at deres børn bliver overvægtige. (foto: AP)

Er du en af dem, som ikke er bleg for at løfte pegefingeren og sige 'fordi jeg siger det' eller 'sådan er det bare' til dit barn, så skal du måske overveje en mildere måde at sige tingene på.

En ny undersøgelse viser nemlig, at autoritære forældre oftere får overvægtige børn, end forældre, som er mere generøs med kærlighed og dialog.

Forskerne bag undersøgelsen fulgte 37.577 canadiske børn i alderen 0-11 år.

Her sammenlignede man forældrenes opdragelses-stil, altså hvorvidt de var stenge versus kærlige over for børnene, når det handlede om at sætte grænser.

Hård stil fører til fedme
Den mere 'hårde' opdragelsesstil førte til 37 procent højere chance for fedme blandt børn 6-11 år og en 30 procent højere chance blandt børn 2-5 år, oplyser Amerikansk Hjerteforening

- Hvis du behandler dit barn med en balance af kærlighed og grænser, så er der mindre sandsynlighed for, at dit barn bliver overvægtig, skriver Lisa Kakinami, som er undersøgelsens ledende forfatter og adjunkt ved McGill University i Montreal Canada på den amerikanske foreningsblog.

Hun forklarer, at når vi bliver født, har vi en medfødt evne til at fastsætte regler for os selv. Men autoritære forældre tilsidesætter det og fratager barnets egen evne til at følge de regler.

0 kommentarer
Vis kommentarer