Nu spytter hæveautomaten kager ud

Nyeste og mest populære hæveautomat i New York: Friske cupcakes på alle tider af døgnet

Man tager en automat og fylder den op med frisklavede kager: Vupti et nyt koncept i New York. (Foto: Thea Pedersen)
Man tager en automat og fylder den op med frisklavede kager: Vupti et nyt koncept i New York. (Foto: Thea Pedersen)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Der er blevet trængsel ved hæveautomaten. Ikke fordi den sidste løncheck igen skal udraderes eller saldoen tjekkes. I New York er mundvandet og den søde tand, der får køen til at vokse foran den mest populære hæveautomat i byen: En cupcake-ATM.

Den er ny, den er lyserød og så sprøjter den frisklavede varianter af lækre cupcakes ud, hver gang en ny kunde når frem til trykskærmen.

Gravid ejer manglede en kage midt om natten
- Det er bare et skønt koncept, at folk kan få cupcakes på alle tider af døgnet. Hver dag, 24 timer rundt. Særligt i en by, der aldrig sover. Får du en 'craving' kl. 02 om natten, så er det bare at komme, forklarer manager af cupcake-forretningen Sprinkles, der står bag det populære kagekoncept, Kristie Shy og kan ikke skjule begejstringen over at gennemgå konceptet til Ekstra Bladet.

Det var da også præcis af en akut trang til kager, at idéen til en 24/7-kage-automat udsprang. For da ejeren bag Sprinkles kageforretninger Candace Nelson var gravid, var hun ikke i stand til at opdrive en cupcake.

Kø ved kageautomaten
Folk i både Los Angeles, Chicago, Atlanta og Dallas har dog for længst haft glæde af den på-alle-tider-af-døgnet-tilgængelige døgnbager, men på Manhattan er det den eneste af sin art - og netop åbnet i sidste uge.

Allerede da Ekstra Bladets udsendte når frem til automaten ud på eftermiddagen, er der kø. Spændte og forventningsfulde kunder, der er villige til at betale 0,50 $ mere for at 'undgå køen' indenfor - og for lige at være med på New Yorks allerseneste trend.

- Jeg har hørt om det fra en veninde, selvom jeg er fra Indiana, fortæller en glad kunde, der har lagt vejen forbi kageautomaten under sin ferie i byen.

Andre kommer fra bydelene Queens og New Jersey. Fælles for alle kunderne er de julelys, der tændes i øjnene, så snart de får lov at vælge mellem den dags særlige udvalg af 20 fyldige sukkerdrømme med enten mocca, peanut butter chip, chokolade osv.

Lokker hundeluftere til
I ægte New Yorker-stil, og i bogstaveligste forstand som en ekstra krølle på halen, er der naturligvis også tænkt på de firebenede. Automaten leverer nemlig også cupcakes til din hund: To sukkerfri, minikager til 5 $. Og så er der et frosting-kødben på toppen.

Automaten kan indeholde 760 cupcakes af gangen og bliver fyldt op tre gange i døgnet.

- Jeg lover, at de er friske. Chancen for at de er blevet lavet en time før, du hæver dem i automaten er ret stor, forsikrer Kristie Shy.

Ekstra Bladet har naturligvis efterprøvet påstanden og forsøger stadig at tygge af munden...

1 af 4 Der var trængsel ved hæveautomaten, der endnu kun har levet en uge i den travle by. (Foto: Thea Pedersen)
2 af 4 En glad kunde, der truer med at vende tilbage til hæveautomaten, efter hun har smagt varen. (Foto: Thea Pedersen)
3 af 4 Sprinkles Cupcake ATM ligger på Lexington Avenue, Upper East Side på Manhattan og har åbnet alle tider af døgnet. (Foto: Thea Pedersen)
4 af 4 Man tager en automat og fylder den op med frisklavede kager: Vupti et nyt koncept i New York. (Foto: Thea Pedersen)
0 kommentarer
Vis kommentarer