Vandmangel ødelagde britisk halvmaraton

Tusindvis af løbere insisterede på at løbe, selv om arrangement var aflyst på grund af mangel på flaskevand

Med dets regnfulde klima er Storbritannien sjældent i bekneb for væske, men en halvmaraton blev søndag aflyst i sidste øjeblik på grund af mangel på flasker med vand.

Det kom til kaotiske scener, da det fik op for de fremmødte løbere, at hele arrangementet var aflyst. Helt op mod 6000 deltagere satte i gang og begyndte at løbe alligevel, mens politiet i det nordlige England angiveligt gjorde alt for at stoppe dem.

- Det er en kæmpeskuffelse, og vi beklager dybt, at vi er blevet tvunget til at aflyse dette års løb på grund af problemer med vandleverancerne, skriver organisatorerne på Twitter.

- Vi vil gerne sende vores dybeste undskyldninger og beklagelser til alle, der er blevet berørt, hedder det.

Neil Mutch fra politiet i South Yorkshire siger til BBC, at "vi forsøgte at overtale løberne til ikke at løbe, men vi besluttede så, at der var en større risiko ved at stoppe dem."

Den lokale avis The Sheffield Star skriver, at løberne kom til at stå og vente i kulden i over en time, før organisatorerne endelig meddelte, at det hele var aflyst.

Mange tilskuere gav løberne deres egne flasker med vand, mens andre gik ind i supermarkeder for at købe mere.

Den første løber, der kom i mål i det aflyste halvmaraton, Toby Spencer, siger til BBC, at "han har løbet sit første og sit sidste løb i Sheffield."

Fotos fra begivenheden viste et stort antal løbere, der gennemførte deres løb på trods af alt på regnvåde veje.

0 kommentarer
Vis kommentarer