Kræftens Bekæmpelses indsamling sætter rekord

Kræftens Bekæmpelse har i søndagens landsindsamling fået indsamlet 34,6 millioner kroner

(Arkivfoto: Polfoto)
(Arkivfoto: Polfoto)

Danskerne har været mere gavmilde end tidligere, da Kræftens Bekæmpelses 28.000 frivillige indsamlere søndag har stemt dørklokker i kampen mod kræft.

34,6 millioner kroner lyder det samlede beløb, og det er det bedste resultat nogensinde på en landsindsamlingsdag.

- Vi er virkelig glade for det flotte resultat, og jeg vil gerne takke alle de mange frivillige, der har brugt deres søndag på at indsamle, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen, til Ritzau.

Resultatet på 34,6 millioner er 1,1 millioner højere end sidste år, hvor de frivillige indsamlere skrabede 33,5 millioner kroner sammen.

En del af forklaringen på rekordresultatet skal ifølge Leif Vestergaard Pedersen findes i, at danskerne i år har haft mulighed for at donere penge med deres mobiltelefoner.

- Danskerne har mange gange sagt til indsamlerne, at de ikke havde nogen kontanter i pungen. Når vi så i år har givet dem mulighed for at overføre penge til os via mobilen, så har mange været glade for det og benyttet sig af det, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Han oplyser, at der indtil videre er blevet indbetalt tæt på 400.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse via mobiltelefoner.

- Og det stiger hele tiden, for nu kommer folk hjem og finder vores brochurer i postkassen, og så overfører de penge via deres mobiltelefoner i løbet af aftenen, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Men det nye tiltag med mobilbetalinger er ikke den eneste årsag til rekordindsamlingen, vurderer Leif Vestergaard Pedersen.

- Desværre skyldes fremgangen nok også, at flere og flere danskere bliver ramt af kræft. Dermed er der også flere og flere pårørende, og det får folk til at støtte sagen, siger han.

For hver 100 kroner, der samles ind til landsindsamlingen, går de 51 til forskning, 24 til patientstøttearbejde og 19 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 6 kroner går til administration, oplyser Kræftens Bekæmpelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer