Politikere vil sikre fremtiden for Sport Event Denmark

Der er opbakning til Sport Event Denmark, der kæmper for at få store sportsbegivenheder til Danmark

København har netop været vært for VM i halvmaraton. Senere på året kommer VM i badminton til Ballerup, og også på lang sigt skal Danmark kunne tiltrække store sportsbegivenheder.

Sådan lyder signalerne fra Christiansborg, dagen før kulturminister Marianne Jelved (R) åbner politiske drøftelser om fordelingen af idrætsmidlerne i fremtiden.

Både Socialdemokratiet og Venstre vil forbedre forholdene for Sport Event Denmark, som arbejder for at skaffe sportsarrangementer til landet.

- Sport Event Denmark har bevist sin duelighed, og den usikkerhed, der har været om fremtiden, skal vi lægge på hylden, siger den socialdemokratiske idrætsordfører Flemming Møller Mortensen (S).

- Vi har jo fulgt, hvad Sport Event Denmark har formået at få til Danmark, og vi har set glæden i den danske befolkning og hos de specialforbund, der har fået begivenhederne.

- Konkurrencen bliver større og større, for mange lande står på spring, og mange lande har store organisationer, lyder det fra Flemming Møller Mortensen.

Hidtil har Sport Event Denmark opereret på kortsigtede bevillinger, men organisationen påpeger, at usikkerheden om fremtiden er et handicap i budprocessen.

Venstres Anni Matthiesen (V) vil gøre bevillingen til Sport Event Denmark permanent.

- Det arbejde, de tager sig af, kræver en vis ro omkring økonomien, så de ved, hvad de har at gøre med.

- Jeg tror, at landet som helhed nyder godt af det arbejde, de gør, og det smitter af på mange områder. Derfor tror jeg, at de penge er givet godt ud, siger Anni Matthiesen.

Sport Event Denmark har et budget på 25 millioner kroner, hvoraf de fem millioner kommer fra Danmarks Idrætsforbund, mens kulturministeriet bidrager med 20 millioner.

Hvad der skal ske efter 2014 er endnu uklart, blandt andet fordi politikerne først har skullet afvente kulturministeriets store udredning om idrættens økonomi, som netop er blevet offentliggjort.

I Sport Event Denmark påpeger man, at sikkerhed for fremtiden er af afgørende betydning.

- Vores arbejde er ganske langsigtet. Noget af det, vi i øjeblikket byder på, ligger i 2018 eller 2020, så det duer ikke rigtigt med de korte finansieringshorisonter, siger Sport Event Denmarks direktør Lars Lundov.

- De penge, vi har til rådighed i 2014, har vi allerede allokeret til budkampagner. Hvis vi lykkes med dem, hvilket vi selvfølgelig håber på, så har vi ikke penge til at byde på yderligere begivenheder.

- Vi har brug for en langsigtet finansiering, for ellers er der arrangementer, vi ikke kan lægge billet ind på, fordi vi ikke er afklaret om vores fremtid, siger Lars Lundov.

Kulturminister Marianne Jelved har afsat to dage til drøftelserne. Ministeren vil først komme med en udmelding om spørgsmålet, når forhandlingerne er overstået.

0 kommentarer
Vis kommentarer