Volvo dropper russisk samarbejde om udvikling af kampvogn

Et projekt om at udvikle en kampvogn ved navn Atom er blevet udsat på grund af urolighederne i Ukraine

Ifølge Volvo har selskabet mandag udsat et projekt, der i samarbejde med et russisk selskab skulle resultere i udviklingen af et pansret køretøj.

Det sker på grund af usikkerheden i Ukraine, hvor uroen atter opstod i weekenden i tre østukrainske byer Donetsk, Luhansk og Kharkiv.

Selskabet Renault Truck Defense, der er ejet af Volvo, indgik i februar 2013 en aftale om at udvikle en kampvogn med Uralvagonzavod, der er en russisk statsejet virksomhed.

Men projektet er udsat på grund af en stigende bekymring for, at den svenske regering vil nedlægge veto mod aftalen, da Vesten søger at isolere Rusland på grund af annekteringen af den ukrainske halvø Krim.

Efter planerne skulle kampvognen, kaldet Atom, bruge en motor fra Volvo, hvilket ville kræve en godkendelse af Sverige.

- Da vi ser mange usikkerheder omkring et muligt samarbejde, har vi udsat vores samarbejdsaftale indtil videre, siger Karin Wik, der er talsmand for Volvo.

Aftalen skulle oprindeligt have varet til marts 2015, tilføjer hun.

Sverige er ikke del af Nato, hvis medlemslande endnu ikke har indstillet våbensalget til Rusland efter indblandingen i Ukraine. Det militære samarbejde er dog blevet suspenderet.

I sidste uge skrev det svenske dagblad Dagens Industri, at Sveriges holdning står klar:

- Svenske selskaber bør ikke udstyre det russiske militær eller forsvarsindustrien med militært udstyr, som kan blive brugt mod svenske tropper.

0 kommentarer
Vis kommentarer