Københavns Kommune opgiver at fjerne omstridt rockerborg

Københavns Kommune kan ikke smide rockere ud fra en bolig i Vanløse. Bolden sendes videre til justitsminister

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)

Københavns Kommune kan ikke fjerne omstridt rockerborg i Vanløse og erkender, at man ikke kan gøre mere i sagen.

Se også: Rockere beholder hus i Vanløse

Det oplyser byens teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) til Ritzau efter et møde i kommunens teknik- og miljøudvalg mandag aften.

- Inden for lovgivningen i det her land, så kan vi ikke gøre mere som kommune, og hvis der skal gøres mere, ligger bolden entydig hos justitsministeren, siger Morten Kabell.

Natur- og Miljøklagenævnet underkendte i sidste uge Københavns Kommunes afgørelse, som forbød rockergruppen Bandidos i at benytte huset i Vanløse som klubhus. Og den afgørelse tager Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune nu til efterretning.

Ifølge nævnets afgørelse led kommunens påbud, som forbyder personer med tilknytning til Bandidos at bruge ejendommen på Tudskærvej som klubhus, af "væsentlige retslige mangler".

Beboerne i og omkring Tudskærsvej har i lang tid udtrykt deres frustration over rockerborgen.

- Jeg kan udmærket forstå deres frustration, men jeg må bare konstatere, at det står klart, at Københavns Kommune ikke kan gøre noget.

- Jeg vil opfordre beboerne til, hvis de synes, der stadig er noget, der kan gøres ved deres situation, så er det justitsministeren, som de skal rette henvendelse til, siger Morten Kabell.

I striden om rockerborgen har de to københavnske lokalpolitikere Jakob Hougaard (S) og Jakob Næsager (K) gået forrest i kampen for at forhindre Bandidos i at bruge ejendommen som klubhus.

Efter Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse i sidste uge. sagde de to politikere, at "nævnet har givet os en drejebog for, hvordan vi nu skal træffe en afgørelse uden retslige mangler, så rockerne kan sendes ud af Vanløse."

Og Jakob Næsager oplyser til Ritzau, at han fortsat ser positivt på at få fjernet rockerborgen.

Københavns Kommune har stadig mulighed for at indbringe afgørelsen for retten. Det skal i så fald ske, inden der er gået et halvt år, men det er ikke aktuelt, oplyser teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

Dansk Folkeparti har indkaldt justitsminister Karen Hækkerup (S) i samråd om sagen. Det finder sted onsdag eftermiddag.

Fakta: Omstridt rockerborg holder stand

Efter flere måneders kamp om at fjerne en omstridt rockerborg i Vanløse, opgiver Københavns Kommune nu at gøre mere i sagen. Kommunens Teknik- og Miljøudvalg tager Miljø- og Naturklagenævnets underkendelse af forbuddet mod rockerborgen til efterretning.

* 7. oktober: Et enstemmigt flertal i Københavns Kommunes teknikudvalg vedtager at prøve at sætte rockere ud af villaen på Tudskjærvej i Vanløse.

* 11. oktober: Københavns Kommune sender et officielt påbud til rockerborgens beboere om, at de skal efterkomme den tinglyste servitut fra 1918, der fastslår, at villaen kun må bruges til familiebolig.

* 14. oktober: For anden gang på under to uger får formanden for grundejerforeningen på Tudskjærvej i Vanløse sine ruder knust af ukendte gerningsmænd.

* 7. december: Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune beslutter, at rockerne på Tudskjærvej skal forlade villavejen i Vanløse ved årets udgang.

* 31. december: Ejeren af rockerklubhuset i Vanløse klager over kommunens afgørelse til Natur- og Miljøklagenævnet.

* 3. april: Natur- og Miljøklagenævnet underkender Københavns Kommunes afgørelse, som forbyder rockergruppen Bandidos at benytte huset på Tudskjærvej i Vanløse som klubhus.

* 7. april: Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune tager Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse til efterretning, og man opgiver at gøre mere i sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer