Russisk soldat dræber flådeofficer med AK-47

En russisk soldat har dræbt en ukrainsk officer på den annekterede halvø Krim

Her kæmper Rusland-tilhængere mod politiet i Ukraine.
Her kæmper Rusland-tilhængere mod politiet i Ukraine.

En ukrainsk officer er blevet dræbt af en 'russisk militærperson' skriver det ukrainske nyhedsbureau Interfax-Ukraine.

- Vi kan bekræfte, at en ukrainsk officer er død i landsbyen Novofedorivka på Krim, oplyser det ukrainske forsvarsministerium til nyhedsbureauet.

Den russiske soldat skød den ukrainske officer på et vandrerhjem, hvor den 32-årige officer, Stanislav Karatjevskij, boede. Ifølge en rapport fra forsvarsministeriet blev officeren skudt to gange på klods hold med en AK-47 i henholdsvis brystet og ansigtet. Episoden bliver nu efterforsket af ukrainske myndigheder.

Drabet skulle være sket under et mindre tilfældigt sammenstød mellem russiske og ukrainske soldater på Krim. Rapporten beskriver også, at en russisk soldat tæskede en ukrainsk kaptajn og efterfølgende anholdt ham.

- Den russiske marinesoldat skød den ubevæbnede officer. Han dræbte majoren med to skud, siger den ukrainske flådes talsmand Vladislav Selesnjov ifølge Reuters.

Den ukrainske militærekspert Dmytro Tymchuk beretter også om drabet på sin Facebook-profil. Ifølge Tymchuk er der tale om en russisk juniorsergent, der har dræbt en ukrainsk embedsmand, som havde sværget troskab til den ukrainske befolkning. Den russiske sergent skød og dræbte den ukrainske officer på hans værelse på vandrerhjemmet, skriver han.

Dmytro Tymchuk er tidligere officer i den ukrainske hær og nuværende leder af Center for Militær og Politisk Research.

Nyheden om drabet falder netop, som radikale prorussiske grupper har besat flere bygninger i det østlige Ukraine. Ifølge den ukrainske premierminister er aktivisterne styret af den russiske præsident, Vladimir Putin.

- Hele dette scenario er skrevet af Rusland, siger premierminister Arsenij Jatsenjuk.

Rusland har tidligere sagt, at man har trukket de titusindvis af soldater tilbage, som har været på øvelser ved den ukrainske grænse. Men det er ikke sket, siger Jatsenjuk.

- Russiske styrker er kun 30 kilometer fra Ukraines grænse, siger Jatsenjuk ved et møde i den ukrainske regering i Kijev mandag.

Ifølge de moskvatro myndigheder var den nu afdøde ukrainske officer beruset, da han mistede livet.

Han kom angiveligt op at skændes med den russiske soldat og holdt under konfrontationen fast i sin pligt til at forsvare Krim, samtidig med at han mindede om at have svoret troskab til Ukraine, skriver Ritzau.

Det ukrainske dødsfald er ifølge nyhedsbureauet Reuters det andet, siden Rusland i sidste måned annekterede Krim.

Den dræbte soldat efterlader sig hustru og to børn.

0 kommentarer
Vis kommentarer