Politiet beslaglægger mange skrotbiler

I 2011 tog politiet bilnøglerne fra 64 bilister, mens antallet af beslaglagte biler var på 1538 sidste år

På to år er antallet af biler, som politiet beslaglægger på landsplan, 24-doblet. Det viser nye tal fra Justitsministeriet ifølge metroxpress.

Antallet af beslaglagte biler er steget fra 64 i 2011 til 1538 sidste år, skriver avisen.

Den voldsomme stigning skyldes, at politiet siden 2012 har kunnet konfiskere og siden sælge biler, hvis folk eksempelvis tre gange kører uden kørekort.

Det viser sig dog, at mange af bilerne er værdiløse skrotbunker:

- De fleste biler, der bliver beslaglagt, er biler med meget ringe værdi. Der bliver ligeledes beslaglagt biler, der har en vis værdi, men i mange af disse tilfælde er der pant i bilen, og panthaver vil så få indtægten ved et eventuelt salg, siger politiassistent Sebastian Richelsen fra Københavns Politi til metroxpress.

Således indbragte de 1538 beslaglagde biler lidt over to millioner kroner sidste år, mens indtjeningen var lige over 2,8 millioner kroner i 2012, hvor politiet snuppede 1618 biler, skriver avisen.

Staten får altså gennemsnitligt cirka 1500 kroner per køretøj.

Ifølge flere politikredse, som metroxpress har talt med, er spritbilister og bilister uden kørekort begyndt at købe billige biler.

- Mange af de biler, som vi tager, er de rene skrotbiler. 500-kroners-biler, som jeg kalder dem. Det er min personlige antagelse, at dem som vi tager igen og igen indkalkulerer det, når de køber en ny bil, siger politiadvokat Klaus Holten Kristensen fra Fyns Politi til avisen.

Samme melding kommer fra politikredse i Syd- og Sønderjylland, Sydsjælland og Østjylland.

0 kommentarer
Vis kommentarer