Region Hovedstaden: Lægers krav er urealistiske

Regionsformand er skuffet over de praktiserende lægers ultimative krav til 1813-ordning, lyder det

Dialogen mellem Region Hovedstaden og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) er lige nu sat på standby i forhold til en løsning omkring akuttelefonen 1813.

Sådan skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse, efter at PLO tirsdag har været til et dialogmøde med regionen.

Ifølge Region Hovedstaden fremsatte PLO på mødet det ufravigelige krav, at deres læger skal stå for hele telefonvisitationen på 1813.

Og den melding ærgrer regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

- Det er ærgerligt, at lægerne står stejlt på, at de ville have den fulde ret til at tage alle telefonerne på 1813 og så til en højere løn end de læger, der allerede arbejder på 1813, siger regionsrådsformanden.

- Det betragter jeg ikke som oplæg til en god dialog, fordi det er urealistiske krav. Så lige nu er dialogen sat på standby, men jeg håber og tror på, at vi kommer videre herfra, uddyber Sophie Hæstorp Andersen.

Hun understreger, at den nye akutordning har brug for de praktiserende lægers bidrag på flere punkter.

Men hvis de praktiserende læger ikke vil bidrage, er det ikke afgørende for at nå de servicemål, der er fastsat for 1813, lyder det fra regionsrådsformanden.

- Hvis vi mangler lægerne, vil det selvfølgelig tage længere tid at komme helt i mål, fordi vi så har færre læger på telefonerne og til at køre på hjemmebesøg eller tage imod patienter på hospitalernes børneafdelinger, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Omvendt nævner hun, at ventetiderne i forhold til både akuttelefonen- og modtagelserne er faldende, og at regionen ugentligt får positive e-mails fra glade borgere.

- Så jeg er tryg ved, at det går den rigtige vej. Jeg så bare gerne, at det skete hurtigere med de praktiserende lægers bidrag, siger Sophie Hæstorp Andersen.

På trods af uenighederne håber regionsrådsformanden på, at dialogen kan genoptages.

- Jeg tror på, at de praktiserende læger grundlæggende gerne vil være med til at løse dette problem. Så naturligvis er dialogen ikke slut endnu. I hvert fald ikke fra vores side, siger Sophie Hæstorp Andersen.

0 kommentarer
Vis kommentarer