Telebranchen kræver internet-logning stoppet straks

Registreringen af danskernes trafik på nettet bør suspenderes øjeblikkeligt efter EU-dom, mener telebranchen

Den danske telebranche opfordrer nu justitsminister Karen Hækkerup (S) til straks at suspendere registreringen af danskernes gøren og laden på internettet.

Det sker, efter at EU-Domstolen har underkendt et EU-direktiv, der kræver, at EU-landene pålægger telebranchen at gemme privatpersoners data fra telefon- og sms-samtaler samt internettrafik.

Domstolen fastslår, at direktivet i "særlig alvorlig grad gør indgreb i den grundlæggende ret til respekt for privatliv", og derfor gransker Justitsministeriet nu de danske regler på området for at se, om de strider mod EU-retten.

Men der er ingen god grund til at vente, mener teleselskabernes brancheorganisation, Teleindustrien i Danmark, der glæder sig over EU-Domstolens afgørelse:

- Selvfølgelig skal juristerne kigge på det, og dommen siger jo heller ikke direkte, at det, man laver i Danmark, er ulovligt. Men netop fordi vi er gået længere end andre, så bør den del, der handler om internet-logningen, suspenderes straks, siger direktør i Teleindustrien, Jakob Willer.

Han peger på, at telebranchen - på grund af de danske myndigheders implementering af direktivet - alene sidste år foretog 3500 milliarder registreringer af danskernes digitale spor.

En øvelse, der ifølge telebranchen kan have kostet op mod en halv milliard kroner siden indførelsen i 2006.

- Det er en meget omfattende overvågning, man har sat i gang her, og det er noget, der på ingen måde er strengt nødvendigt. Derfor bør man straks suspendere det her, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer