Obama besøger Fort Hood: Ny skudepisode er en tragedie

Som en nation kan USA gøre mere for at hjælp folk med psykiske problemer, lyder det fra præsidenten

Se video herover artiklen
______________________

Der skal gøres mere for at beskytte amerikanske soldater og for at støtte dem, der lider af psykisk sygdom, siger præsident Barack Obama under et besøg på den store militærbase Fort Hood, der inden for fem år har været udsat for to skudangreb.

Senest 2. april, hvor en soldat med psykiske lidelser dræbte tre af sine kolleger og derefter tog sit eget liv.

- Noget af det, der gør dette så smertefuldt, er, at vi har været her før, siger Obama med henvisning til massakren i 2009, hvor 13 personer blev dræbt.

- Denne tragedie river op i sår, der stadig er friske fra for fem år siden. Endnu en gang blev soldater, der overlevede udenlandske krigszoner, angrebet herhjemme, hvor de skulle have været i sikkerhed, siger Obama i en mindetale foran de dræbtes familier.

Efterforskere i militæret siger, at de måske aldrig finder ud af, hvad der fik Ivan Lopez til at skyde løs i sidste uge, hvor også 16 personer blev såret.

Men det vil formentlig ikke være muligt at eliminere enhver trussel mod en base på størrelse med Fort Hood, mener Obama.

- Som et militær bliver vi nødt til fortsat at gøre alt i vores magt til at sikre vores faciliteter og skåne andre fra denne smerte.

- Som øverstbefalende er jeg overbevist om, at vi vil gøre en stadig større indsats for at nå vores styrker og veteraner, som lider, lyder det fra præsidenten i sin tale i Texas.

- Men som en nation kan vi gøre mere for at hjælpe folk med psykiske lidelser og holde våben ude af hænderne på dem, der har sådanne dybe problemer, lyder det fra Obama i talen, der faldt på en dag, hvor landet blev ramt af en ny voldsepisode på en skole.

En elev på en amerikansk high school i delstaten Pennsylvania angreb med en kniv og sårede adskillige af sine skolekammerater og en voksen.

Obama kæmpede for strammere våbenregler efter massakren på en skole i Newtown, Connecticut, i december 2012, hvor 26 børn og voksne blev dræbt. Han nævnte dog ikke våbenkontrol i sin tale på Fort Hood-basen.

0 kommentarer
Vis kommentarer