TV: Sviner fattige i ny kampagne

Engelsk velgørenhedsorganisation går i ny retning for at få folk til at donere flere penge til bekæmpelse af fattigdom

Velstillede er for dårlige til hjælpe de fattigste. I hvert fald i England, mener anti-fattigdoms-organisationen The Pilion Trust, som derfor har taget helt nye midler i brug for at få folk til lommerne.

I organisationens kampagnevideo, der på bare to dage er gået viralt og i skrivende stund blevet set mere end 400.000 gange, kan man således se, hvordan en af organisationens såkaldte 'facere' går rundt på gaden og forsøger at få folk i tale.

Fuck de fattige
'Business as usual', skulle man mene, dog med den væsentlige forskel, at han uden på jakken bærer et såkaldt 'sandwich-skilt' med påskriften 'fuck the poor' (fuck de fattige, red.).

Et umiddelbart stærkt provokerende udsagn, hvad både forbipasserende og politi da også gør manden opmærksom på i videoen, men ifølge Pilion Trust er der tale om et helt bevidst træk.

Twist til sidst
'Folk har nemmere ved at få ondt i røven end pengene op ad lommen' lyder meldingen, og budskabet på skiltet skal derfor være med til at øge opmærksomheden omkring bekæmpelse af landets stigende fattigdom.

Bemærkelsesværdigt er det da også, hvordan folk på gaden hurtigt retter opmærksomheden mod de provokerende skilt, men kigger væk, da ordlyden bliver en anden i slutningen af klippet.

Se hvordan i klippet øverst!

0 kommentarer
Vis kommentarer