Fandt flænset kadaver: - Jeg er sikker på en ulv står bag

Ulvetid? Nordjysk fisker er overbevist om, at en ulv har været på spil i Thy

- Jeg er slet ikke i tvivl, om at det er en ulv. Jeg har aldrig set en ræv eller hund kan gøre det, på den måde, siger Keld Kær Søndergaard. (Foto: Keld Kær Søndergaard)
- Jeg er slet ikke i tvivl, om at det er en ulv. Jeg har aldrig set en ræv eller hund kan gøre det, på den måde, siger Keld Kær Søndergaard. (Foto: Keld Kær Søndergaard)

- Den er god med dig.

Sådan skrev Keld Søndergaards venner i kommentarfeltet på Facebook, efter han lagde billederne, som du kan se over denne artikel, på det sociale medie.

Det var nemlig 1. april.

Men det var nu også et usædvanligt fund han gjorde i den nordlige del af Thy i tirsdags: Et flænset af halvspist kadaver af et rådyr. Det var kun hoved, skind og ben tilbage af dyret.

Se også: Rådyr bidt ihjel: Kan være offer for en ulv

- Jeg kommer kørende og ser det helt tilfældigt. På lang afstand tænkte jeg, at det måtte være en svane eller noget lignende. Men så da jeg kommer tættere på, kan jeg godt se, at det er noget helt andet, siger 45-årige Keld Søndergaard til Ekstra Bladet.

Han fandt det usædvanligt maltrakterede kadaver, som han straks sendte billeder af til TV Midtvest.

Ikke i tvivl
- Jeg er ikke i tvivl om, at det er en ulv. Også fordi jeg har været derude igen og lede efter flere spor, og der fandt jeg faktisk både rygsøjlen og et ben mere, forklarer Keld Søndergaard.

Han tog benet med hjem og viste det senere til en ulve-specialist. Specialisten ser, at benet er bidt over ved knæleddet, og det udelukker ifølge Keld Søndergaard og specialisten, at der er tale om, at en hund kunne stå bag maltrakteringen.

- Den måde, som ribbene er gnavet på - det kan selv en stor hund ikke gøre. En hund ville bare gå efter kødet. Men her er rygsøjlen bidt over, og begge hofteskåle mangler, siger Keld Søndergaard, der er lystfisker og derfor kommer meget ud i naturen.

Keld vil dog ikke fortælle præcist, hvor kadaveret er fundet, fordi han frygter, at jægere i området vil forsøge at få dådyrdræberen skudt.

- Ulven har jo også levet her for 200 år siden. Netop i det nordlige Thy. Og vi har jo for mange dådyr i forvejen, så jeg mener kun, at ulvens tilstedeværelse kan være med til at holde naturen i balance, siger han.

Ulveeksperten, som Keld har besøgt, har valgt at tage dna-prøver af hans drabelige fund. Prøverne skal slå fast, om der er tale om en ulv.

Se også: Ulven hyler i JyllandSe også: Ekspert: Ulvene kom ikke fra Tyskland

Det kan være en hund

Men direktør i Skandinavisk Dyrepark Frank Vigh-Larsen vil ikke afvise, at det kan være en hund, der har dræbt rådyret.

- Det er jo set før, at der er stukket hunde af hjemmefra, som er blevet forvekslet med en ulv.

- Jeg vil ikke turde afgøre, om det er en ulv bare ud fra de billeder. Der skal DNA-test til, før man kan slå noget fast, siger han til Ekstra Bladet.

Ifølge ham er en ulv stærkere og har et kraftigere bid end en almindelig hund. Men en hund kan sagtens have lavet de skader, hvis blot rådyret har været et ungt dyr.

- Det er jo et rådyr og ikke et krondyr. Og hvis det har været et ungdyr fra sidste år, er knoglerne slet ikke ordentligt forkalkede endnu, og så kan en hund sagtens bide de ribben over, siger Frank Vigh-Larsen, der glæder sig til at få at vide, om der igen er en ulv på spil nord for Limfjorden.

Se også: Nu får ulven dansk opholdstilladelse

1 af 13 (Foto: Keld Kær Søndergaard)
2 af 13 (Foto: Keld Kær Søndergaard)
3 af 13 (Foto: Keld Kær Søndergaard)
4 af 13 (Foto: Keld Kær Søndergaard)
5 af 13 (Foto: Keld Kær Søndergaard)
6 af 13 (Foto: Keld Kær Søndergaard)
7 af 13 (Foto: Keld Kær Søndergaard)
8 af 13 (Foto: Keld Kær Søndergaard)
9 af 13 (Foto: Keld Kær Søndergaard)
10 af 13 (Foto: Keld Kær Søndergaard)
11 af 13 (Foto: Keld Kær Søndergaard)
12 af 13 (Foto: Keld Kær Søndergaard)
13 af 13 - Jeg er slet ikke i tvivl, om at det er en ulv. Jeg har aldrig set en ræv eller hund kan gøre det, på den måde, siger Keld Kær Søndergaard. (Foto: Keld Kær Søndergaard)
0 kommentarer
Vis kommentarer