Pårørende: Det er helt forfærdeligt

Den tidligere danske militærlejr Rahim i Afghanistan er blevet forvandlet til en opiumsmark. - Det er helt forfærdeligt, siger fasteren til en af de 26 danske soldater, der mistede livet i området

Her ses en blomstrende valmuemark i den tidligere danske militærlejr Rahim, som adskillige danske soldater er blevet og såret og dræbt for at beskytte (Foto: Anders Sømme Hammer).
Her ses en blomstrende valmuemark i den tidligere danske militærlejr Rahim, som adskillige danske soldater er blevet og såret og dræbt for at beskytte (Foto: Anders Sømme Hammer).

- Det er så forfærdeligt, som noget overhovedet kan være. Alexanders død er en pris, vi bærer resten af livet. Det er en stor sorg.

Sådan siger Vibeke Biune, da hun får at vide, at afghanske opiumsbønder dyrker deres dødelige afgrøder inde i en tidligere dansk base tæt på, hvor hendes nevø Alexander Biune blev dræbt af en nedgravet sprængladning den 10. juli 2011.

Elis Hoffmanns søn, Simon, mistede livet 8. januar 2010. (Foto: Jakob Jørgensen) Vagthund Mistede 23-årige Simon i Afghanistan: Min søns død er forgæves

Han blev dræbt, mens han og kollegerne afdækkede en nedgravet sprængladning tæt på patruljebase Rahim.

Vibeke Biune er rystet over, at tingene allerede er tilbage i deres lovløse tilstande så kort tid, efter at hendes nevø og hans kolleger bragte så store ofre for at bringe fremskridt og forbedringer til området.

Se også: Dansk militærlejr er nu opiummark

- Det er fuldstændig absurd. Men ingen er nogensinde gået ind i Afghanistan og haft succes med at lave noget om dernede. Mange har prøvet og betalt en høj pris. Det er forfærdeligt. Vi må bare håbe, at der er nogle andre fremskridt, end der er sket i nærheden af der, hvor Alexander døde. Som nogle havde glæde af. Pigernes deltagelse i skolegang betød for eksempel meget for ham, siger hun.

Læs meget mere i EKSTRA

0 kommentarer
Vis kommentarer