Rusland om Nato-fotos: Det er gamle billeder

En opsigtvækkende påstand fra Rusland sår tvivl om satellitbilleder af russiske soldater ved ukrainsk grænse

Billederne skulle angiveligt være taget fra slutningen af marts til starten af april, men russerne siger nu, at billederne er 8 måneder gamle. (Foto: AP)
Billederne skulle angiveligt være taget fra slutningen af marts til starten af april, men russerne siger nu, at billederne er 8 måneder gamle. (Foto: AP)

En højtstående russisk militærkilde siger, at Nato's satellitbilleder af russiske styrker ved den ukrainske grænse blev taget i august sidste år, skriver det statslige nyhedsbureau RIA ifølge Reuters.

Se også: Nato advarer: Satellitfotos afslører Putin

Den påstand kommer få timer efter, at forsvarsalliancen afslørede fotos, der ifølge Nato skulle vise 35.000-40.000 russiske tropper ved siden af tanks og pansrede køretøjer - klar til at gå ind over grænsen til Ukraine.

Nato sagde ved den lejlighed, at billederne blev taget mellem 22. marts og 2. april.

- Disse fotografier blev distribueret af Nato for at vise russiske styrker i det militære distrikt i syd, hvor der sidste sommer blev afviklet forskellige øvelser, nogle af dem tæt på grænsen til Ukraine, siger den højtstående militærkilde ifølge RIA.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, sikrede sig i marts politisk mandat til at sende russiske styrker ind i Ukraine i det tilfælde, at det russiske mindretal kom under pres efter omvæltningerne i den tidligere sovjetrepublik.

Rusland annekterede den ukrainske sortehavshalvø Krim tidligere på året, efter at Ukraines prorussiske præsident Viktor Janukovitj blev væltet.

0 kommentarer
Vis kommentarer