Københavnske politikere er klar til dialog med rockere

Der er bred opbakning i Københavns Borgerrepræsentation for at flytte den omstridte rockerborg i Vanløse.

Der er ved at være bred enighed i Københavns Borgerrepræsentation om at flytte den omstridte rockerborg i Vanløse, der ejes af medlemmer fra rockergruppen Bandidos.

Det oplyser det socialdemokratiske medlem af Borgerrepræsentationen Jakob Hougaard, efter at rockerne selv har henvendt sig til Københavns Kommune for at høre, om de kan få hjælp til at flytte væk fra parcelhuskvarteret til et industriområde.

- Det er sådan, at jeg har haft kontakt med de andre partier i Borgerrepræsentationen omkring dialogen med rockerne, siger han til Ritzau.

- Hvad jeg kan forstå på rockerne, så vil de bare behandles som alle andre borgere. Og hvis det er det, der skal til, for at de rykker ud, så bør man have en dialog om det.

- Og det tegner der sig et flertal for i Borgerrepræsentationen, uddyber Jakob Hougaard.

Tirsdag udsendte Bandidos en pressemeddelelse, hvori rockergruppen tilbød at flytte fra villakvarteret, hvis den får stillet noget andet til rådighed.

Og dybest set handler sagen ifølge Jakob Hougaard om, hvordan man kan sørge for, at rockerborgen bliver lukket i Vanløse, samtidig med at rockerne flytter over i et andet område af byen uden de samme nabogener.

- Det skal i givet fald være en løsning, der ikke involverer, at rockerne skal have et hus af kommunen, eller at der på nogen måde skal være noget økonomi involveret i det, siger Jakob Hougaard.

- Håndsrækningen i den sammenhæng vil være, at hvis rockerne gør det frivilligt, så skal vi fra kommunen ikke komme med alle mulige besværligheder i forhold til den proces, tilføjer han.

Natur- og Miljøklagenævnet underkendte i sidste uge Københavns Kommunes afgørelse, som forbød rockergruppen at benytte huset som klubhus. Den afgørelse tog kommunen til efterretning mandag.

Københavns overborgmester, Hougaards partifælle Frank Jensen, vil foreløbig ikke udtale sig om sagen.

Fakta: Omstridt rockerborg holder stand

Efter flere måneders kamp om at fjerne en omstridt rockerborg i Vanløse, opgiver Københavns Kommune nu at gøre mere i sagen. Kommunens Teknik- og Miljøudvalg tager Miljø- og Naturklagenævnets underkendelse af forbuddet mod rockerborgen til efterretning.

* 7. oktober: Et enstemmigt flertal i Københavns Kommunes teknikudvalg vedtager at prøve at sætte rockere ud af villaen på Tudskjærvej i Vanløse.

* 11. oktober: Københavns Kommune sender et officielt påbud til rockerborgens beboere om, at de skal efterkomme den tinglyste servitut fra 1918, der fastslår, at villaen kun må bruges til familiebolig.

* 14. oktober: For anden gang på under to uger får formanden for grundejerforeningen på Tudskjærvej i Vanløse sine ruder knust af ukendte gerningsmænd.

* 7. december: Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune beslutter, at rockerne på Tudskjærvej skal forlade villavejen i Vanløse ved årets udgang.

* 31. december: Ejeren af rockerklubhuset i Vanløse klager over kommunens afgørelse til Natur- og Miljøklagenævnet.

* 3. april: Natur- og Miljøklagenævnet underkender Københavns Kommunes afgørelse, som forbyder rockergruppen Bandidos at benytte huset på Tudskjærvej i Vanløse som klubhus.

* 7. april: Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune tager Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse til efterretning, og man opgiver at gøre mere i sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer