Paven: Tilgiv præster der sexmisbrugte børn

Pave Frans siger, han føler sig kaldet til at påtale de onde handlinger, som præster har begået

Pave Frans beder om at tilgive de katolske præster i forskellige dele af verden, der har misbrugt børn til sex, oplyser Vatikanets radio.

Det er den hidtil stærkeste reaktion fra Vatikanet på de mange tilfælde, hvor katolske præster har misbrugt deres stilling til at forbryde sig mod børn.

- Jeg føler mig personligt kaldet til at påtale det onde, som nogle præster, temmelig mange i tal, skønt det ikke kan måle sig med det fulde antal af præster, har gjort og bede om tilgivelse for de skader, de har påført ved at have misbrugt børn seksuelt, siger paven til et medlem af en børneorganisation.

- Kirken er opmærksom på disse skader, forsikrer paven.

- Det er en personlig, moralsk skade, der er påført af kirkens mænd, og vi vil ikke tage et skridt baglæns, når det angår, hvordan vi vil tage os af dette problem og de sanktioner, som må anvendes.

Det lover han under en samtale med Catholic Child Bureau, der er en verdensomspændende organisation til beskyttelse af børn.

I en længere årrække er præsters seksuelle forbrydelser blevet afdækket i USA, Irland, Tyskland og andre europæiske lande, der har påført den katolske kirke stor skade.

Der er blevet udbetalt store erstatninger til nogle af de mange ofre.

Kirken er blevet beskyldt for bevidst at have forsøgt på at dække over forbrydelserne.

Den tidligere pave Benedikt undskyldte også personligt for forbrydelserne, men han blev beskyldt for at være for passiv over for problemet.

Kritikere har påpeget, at den katolske kirke er skyldig, fordi den stadig opretholder princippet om præsters cølibat - at de ikke må gifte sig eller have sex med voksne mennesker.

Det er i stedet gået ud over børnene.

0 kommentarer
Vis kommentarer