Soldat er dræbt i sammenstød i østukrainsk by

Det er kommet til blodige sammenstød mellem ukrainske styrker og prorussere ved antiterroraktion i Slavjansk

Et medlem af den ukrainske sikkerhedstjeneste er dræbt og fem andre såret i sammenstød under en antiterroraktion i Slavjansk i det østlige Ukraine, oplyser den ukrainske indenrigsminister Arsen Avakov på sin Facebook-side.

Indenrigsministeren siger, at der er ofre på begge sider, efter at de ukrainske specialstyrker rykkede ind i byens politistation, der er belejret af bevæbnede russiske sympatisører.

- Der er døde og sårede på begge sider. På vores side er et medlem af sikkerhedstjenesten blevet dræbt, og blandt separatisterne er det et ukendt antal, skriver den fungerende indenrigsminister Arsen Avakov.

Han tilføjer, at separatisterne er begyndt at beskytte sig selv ved at bruge menneskelige skjolde. Avakov oplyser videre, at sikkerhedsstyrkerne er ved at omgruppere sig uden at komme nærmere ind på, hvordan.

Omkring 20 bevæbnede prorussiske mænd i camouflageuniformer indtog lørdag politistationen i Slavjansk, og senere på dagen besatte de også sikkerhedstjenesten SBU's bygning.

Angrebene var ifølge ubekræftede oplysninger koordineret, da også andre politistationer i nærliggende byer i det stærkt russiskvenlige østlige Ukraine var faldet i hænderne på de bevæbnede mænd.

Videooptagelser, udsendt af ukrainsk tv, viser bevæbnede mænd, der lørdag åbnede ild under et angreb på en politistation i den nærliggende by, Kramatorsk.

0 kommentarer
Vis kommentarer