Se, hvad katten havde i maven

Ungt par måtte bruge metaldetektor, før de fandt, hvad de ledte efter ... i kattens mave

Her har dyrlægen fat  i en del af kattens mavesæk, hvor man kan se ringen inden i. Det lykkedes dyrlægen Niels at få ringen ud af katten gennem spiserøret. (Foto Niels Højgaard Andersen/Skien Dyreklinikk.)
Her har dyrlægen fat i en del af kattens mavesæk, hvor man kan se ringen inden i. Det lykkedes dyrlægen Niels at få ringen ud af katten gennem spiserøret. (Foto Niels Højgaard Andersen/Skien Dyreklinikk.)

De ledte og ledte over alt i lejligheden.

Til sidst rettede Andreas og Camilla søgende blikket mod katten Pursur og dens makker.

Parret ejer en metaldetektor, og de satte den mod begge kattes maver.

- Der var ingen tvivl om, hvem der var synderen, siger norske Camilla fra byen Skien til VG.

For parret havde forgæves ledt efter Andreas' forlovelsesring, som han på et tidspunkt havde taget af og lagt på bordet, hvorefter ringen var pist forsvundet.

Katten så ud til at have det ganske udmærket på trods af det besynderlige måltid, men ringen skulle jo gerne ud, og de to kontaktede Skien Dyreklinikk, hvor dyrlæge gennem 40 år, dansk-fødte Niels Højgaard Andersen, tog i mod.

Dyrlægen og parret blev enige om først at se, om naturen kunne gå i sin gang. Hver dag holdt Andreas og Camilla øje med afføringen, og hver dag rettede de metaldetektoren mod dyrets mave. Den bippede højt.

Efter en uge blev katten røntgenfotograferet, og billederne viste lige så tydeligt forlovelsesringen i maven.- Vi prøvede med brækmiddel at få katten til at brække sig i to dage. Men det ville den ikke, siger Niels Højgaard Andersen i telefonen til Elstra Bladet.

Han fortæller, at han jævnligt har prøvet at fjerne fremmedlegemer fra hunde ved at bruge en særlig tang, men at en kat er noget mindre, og det gør et indgreb mere vanskeligt.

Dyrlægen måtte bruge sin fantasi. Han tog et plastikrør oprindeligt til brug for undersøgelser af nyfødte føl og kombinerede det med en spiral med en lille krog, der ellers hang på væggen i klinikken med et billede på krogen.Han gik først ind gennem kattens bug med et snit og med fingrene holdt han derfra fast på mavesækken. Det tynde rør med spiral og krog blev listet ned gennem kattens spiserør.

- Og så begyndte fisketuren, som han siger.

Ved at føle sig frem, kom ringen på krogen og efter kort tid kunne han få krogen op gennem spiserøret med ringen på.

Jublen ville ingen ende tage.

Pursur er stadig udmattet efter indgrebet og narkosen, der fandt sted fredag.

Ringen sidder igen på Andreas finger.Og dyrlægen Niels havde en usædvanlig dag på 'kontoret'.Se også: Fisker: Se, hvad jeg fandt i torskens mave

1 af 4 Missen havde en ring i mavsen - og så gik dyrlægen i gang. (Foto: Skien Dyreklinikk)
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 Her har dyrlægen fat i en del af kattens mavesæk, hvor man kan se ringen inden i. Det lykkedes dyrlægen Niels at få ringen ud af katten gennem spiserøret. (Foto Niels Højgaard Andersen/Skien Dyreklinikk.)
0 kommentarer
Vis kommentarer