Tigerungen Mia-Mai kvalt under leg

Sorg i Aalborg Zoo: Tigermor går og kalder på sin døde unge

Mia-Mai er her fotograferet, da hun fyldte seks måneder i marts. Nu er den sjældne tigerunge død. (Foto: Facebook/ Aalborg Zoo)
Mia-Mai er her fotograferet, da hun fyldte seks måneder i marts. Nu er den sjældne tigerunge død. (Foto: Facebook/ Aalborg Zoo)

Dyrepasserne i Aalborg Zoo gjorde lørdag morgen et forfærdeligt fund, da havens syv måneder gamle tigerunge Mia-Mai lå død i tigeranlægget.

Den sjældne sumatra-tigerunge var blevet kvalt under leg med en sæk, som blev brugt til at aktivere dyrene, oplyser Aalborg Zoos chefzoolog, Jens Sigsgaard.

- Det er meget trist. Vi har aldrig haft sådan en ulykke før. Nu tager vi vores forholdsregler og sørger for, at det ikke kan ske igen, siger chefzoolog Jens Sigsgaard til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at Mia-Mai havde fået hovedet ind i en løkke i det såkaldte berigelseslegetøj, hvorefter ungen var drejet rundt og rundt, ind til hun var kvalt.

Chefzoologen forklarer, at sækken var et vigtigt redskab i tigerungens udvikling.

- Hun havde brug for aktivering, ikke mindst fordi hun var enebarn og ikke havde andre at lege med, siger Jens Sigsgaard.

Tigermor er dybt ulykkelig og savner ungen, som hun stadig diede.

- Hun går og kalder på ungen og kan ikke forstå, hvor hun er henne, siger chefzoolog Jens Sigsgaard og tilføjer, at tigerforældrene, Kim og Batu, nu er lukket inde i samme bur.

- Så kan de få noget andet at tænke på, siger chefzoologen og vurderer, at chancerne er gode for en ny tigerunge i den nordjyske have.

Se også: Jubel over sjælden tigerfødsel i aalborg Zoo

Huntigeren Kim er 13 år gammel og kom forrige år til Aalborg Zoo fra Rheine Zoo i Tyskland. Hantigeren er 11-årige Batu.

Både Kim og Batu tilhører den sjældne underart, der hedder sumatratiger. Da tigerparret 13. september sidste år fik Mia-Mai, var det første gang, at det lykkedes at avle unger på denne truede tigerart i Danmark.

I naturen findes sumatratigeren kun på den Indonesiske ø Sumatra. Den er truet i naturen, og der menes kun at være 400-600 vildtlevende sumatratigere tilbage.Lille Mia-Mai og mor Kim, mens alt var fryd og gammen i tigeranlægget i Aalborg Zoo. (Foto: Facebook/ Aalborg Zoo)
Lille Mia-Mai og mor Kim, mens alt var fryd og gammen i tigeranlægget i Aalborg Zoo. (Foto: Facebook/ Aalborg Zoo)


0 kommentarer
Vis kommentarer