Ukraine-uro giver markante kursfald på danske aktier

Det danske aktiemarked begynder ugen med markante kursfald. Uroen i Ukraine tilskrives en del af skylden

C20 Cap-indeks ligger mandag middag i 721,6. (Foto: Jens Panduro)
C20 Cap-indeks ligger mandag middag i 721,6. (Foto: Jens Panduro)

Det danske aktiemarked er åbnet ugen med markante kursfald over det meste af linjen, hvor alle de store danske selskaber må notere betragtelige kursfald.

Det toneangivende C20 Cap-indeks ligger mandag middag i 721,6, hvilket er et fald på 2,6 procent fra lukkeniveauet fredag.

En del af forklaringen kan spores til den tilspidsede situation i Ukraine, hvor konflikten blussede op, efter at prorussiske demonstranter flere steder i den østlige del af landet har angrebet regeringsbygninger.

- Vi ser et udsalg i aktierne som følge af den eskalerede konflikt i Ukraine, så det er ligesom den nye opblussen, der påvirker markederne, siger afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Han peger derudover på, at tendensen kan være en afspejling fra USA, hvor flere af de stærkeste aktier i første kvartal af 2014 har oplevet kursfald.

I bunden af det toneangivende danske indeks finder man Vestas og Pandora, selvom begge selskaber har fået et klap på skulderen i form af løftede kursmål fra to finanshuse.

Smykkefirmaet Pandora falder 3,9 procent til 335 kroner på trods af, at det amerikanske finanshus JPMorgan har løftet kursmål for aktien til 425 kroner fra 380 kroner.

Det samme gælder vindmøllegiganten Vestas, der mandag har fået løftet kursmålet af finanshuset ABG Sundal Collier til 300 kroner fra 210 kroner. Vestas falder 5,1 procent til 216,4 kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer