Udvalgsformand: Udskældt spareplan gav ikke hjemtagelser

Guldborgsund Kommune afviser at have fulgt det spareforslag, som ville betyde hjemtagelse af anbragte børn

Den spareplan for anbragte børn i Guldborgsund Kommune, som mandag modtog kritik af Folketingets Ombudsmand, er en del af et gammelt sparekatalog, oplyser formanden for kommunens børne-, familie- og uddannelsesudvalg, Janne Hansen (V).

- Vi har ikke gjort nogle af de ting, der blev foreslået dengang, siger hun til Ritzau.

Ombudsmanden frygter ellers, at det beskrevne sparemål vil betyde hjemtagelse af 30-40 procent af de børn, der er anbragt i plejefamilier, og at der kan være med til, at de allermest udsatte børns rettigheder kommer under pres.

Men det afviser Janne Hansen.

- Hvis det var sådan, at vi havde fulgt det og hjemtaget en masse børn, så var kritikken berettiget, men det har vi ikke gjort, siger hun.

Hun fortæller, at forslaget til at spare på anbringelsen af børn og unge var en del af en proces, hvor kommunen skulle spare.

- Hver gang har vi en løbende proces om, hvordan vi kan få pengene til at række. Forvaltningen kommer med mange forslag til besparelser, som vi som politikere skal vurdere er spiselige, og hvad der ikke kan komme på tale.

- Det foranledigede også, at vi kiggede kritisk på anbringelsesområdet, fordi det er et stort område, som koster mange penge.

- Vi kiggede på, om alle er placeret rigtigt, og om der er blevet fuldt op på sagerne og så videre. Men det har ikke foranlediget, at vi har hjemtaget en stor gruppe, og alle var placeret rigtigt, siger Janne Hansen.

Hun siger, at man i øjeblikket arbejder med et nyt sparekatalog, som skal finde i alt 100 millioner kroner, men at anbringelsesområdet slet ikke er i spil i denne omgang.

Hun siger omvendt, at området kræver flere og flere ressourcer år efter år, og at besparelser derfor ikke kommer ind i billedet.

Ombudsmanden gik ind i sagen, fordi en anonym medarbejder fra Guldborgsund Kommune sendte oplysninger om anbringelsesområdet videre til ombudsmanden.

0 kommentarer
Vis kommentarer