Skib påsejler bro: Stopper togtrafik ved Vordingborg

Skinner på Masnedøbroen er beskadiget efter påsejling. DSB aflyser morgentog fra Vordingborg mod København

(Foto: Per Rasmussen)
(Foto: Per Rasmussen)

De tidlige morgentog mellem Vordingborg og København kører ikke mandag, oplyser DSB.

Søndag aften blev Masnedøbroen mellem Vordingborg og Masnedø ramt af et fragtskib, og påsejlingen gik blandt andet ud over skinnerne på broen.

Togtrafikken over broen er derfor indstillet, og DSB har indsat busser mellem Nykøbing Falster og Vordingborg i begge retninger.

- Da en hel del af vores togstammer er parkeret i Nykøbing Falster-depotet, kan vi ikke køre alle afgange fra Vordingborg mod København her til morgen, oplyser DSB på sin hjemmeside natten til mandag.

Aflysningerne omfatter afgangene klokken 5.04, 6.04, 7.06 og 8.04. Togpassagerer mod Nykøbing Falster eller Tyskland skal skifte til busser i Vordingborg. Passagererne på morgentoget 7:42 fra Københavns Hovedbanegård mod Tyskland vil blive kørt direkte til Tyskland med bus fra Vordingborg.

Skubbet sig en smule
Banedanmark vil mandag morgen vurdere omfanget af skaderne. Det er endnu ikke muligt at sige noget om, hvornår togene igen kan køre over broen.

- Der er sket skader på skinnerne, og det ene spor har skubbet sig en smule, siger Henning Andreasen, togleder ved Banedanmark.

Det var et britisk fragtskib, der klokken cirka 22:30 bragede ind i den kombinerede bil- og jernbanebro over Masnedsund. Uheldet har ikke forstyrret biltrafikken på broen.

- Skibet skal svinge rundt, og i den forbindelse rammer det broen. Ingen personer er kommet noget til, siger stabsvagten hos Søværnets Operative Kommando.

Det cirka 100 meter lange fragtskib Karla C ligger nu til kaj i havnen i Masnedø.

Skibet, der er lastet med korn, fik en del skader ved mødet med broen. Blandt andet blev der slået hul på et af fartøjets ferskvandstanke, og søndag aften stod vandet ud fra siden af skibet.

Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet skete påsejlingen muligvis på grund af kraftig strøm og vind.

1 af 9 (Foto: Per Rasmussen)
2 af 9 (Foto: Per Rasmussen)
3 af 9 (Foto: Per Rasmussen)
4 af 9 Det britiske fragtskib 'Karla C' bragede ind i den kombinerede bil- og jernbanebro over Masnedsund omkring klokken 22.30 søndag aften. (Foto: Per Rasmussen)
5 af 9 (Foto: Per Rasmussen)
6 af 9 (Foto: Per Rasmussen)
7 af 9 (Foto: Per Rasmussen)
8 af 9 (Foto: Per Rasmussen)
9 af 9 (Foto: Per Rasmussen)
0 kommentarer
Vis kommentarer