Auktionshus: Vi burde have tjekket næsehorn bedre

- Vi har lavet en fejl, lyder det fra Bruun Rasmussen efter bøde på 75.000 kroner for at bryde regler

Det kendte danske auktionshus Bruun Rasmussen Kunstauktioner erkender, at det ikke tjekkede certifikater til salg af næsehornshorn godt nok.

Se også: Kendt auktionshus må bøde for horn og stødtænder

Sådan lyder meldingen fra administrerende direktør Jakob Dupont, der har stoppet al handel med det truede dyr, efter at auktionshuset mandag blev idømt en bøde på 75.000 kroner for ikke at leve op til reglerne for handel med næsehornshorn.

- Vi har lavet en procedurefejl, da vi ikke tjekkede certifikaterne godt nok, og det har landsretten bedømt til 75.000, og vi vedstår, at vi burde have tjekket certifikaterne bedre dengang, siger Jakob Dupont til Ritzau.

Bruun Rasmussen skal betale for at have sat to horn fra næsehorn og tre stødtænder til salg i 2011 uden at have den nødvendige salgstilladelse, har Østre Landsret besluttet.

- Vi har en stor forståelse for, at man ønsker en strengere beskyttelse af truede dyrearter, og siden sagen har vi stoppet al handel med forarbejdet næsehorn, selvom der er certifikat fra Skov- og Naturstyrelsen, siger direktøren.

De omstridte genstande kom dog aldrig under hammeren, men blev trukket tilbage fra salgskataloget, da auktionshuset blev gjort opmærksom på de manglende tilladelser.

I 2012 blev Bruun Rasmussen dømt til at betale 50.000 kroner for uden tilladelse at sælge et enkelt næsehornshorn og derved overtræde Washington-konventionen.

Kun når myndighederne har givet tilladelse i henhold til Cites-konventionen, må eksempelvis horn sælges.

Bøden fra 2012 blev imidlertid nedsat til 10.000 kroner i Østre Landsret.

Verdensnaturfonden har tidligere rettet voldsom kritik mod Bruun Rasmussen, som organisationen beskylder for at give krybskytter et incitament til at dræbe udryddelsestruede dyr.

0 kommentarer
Vis kommentarer