Døende hiver Novo Nordisk i retten

Frank Schleppegrell Henriksen gjorde rent i 'blodfabrikken' på Novo Nordisk - nu skal han dø

- Jeg tørrede blod op hos dem i årevis, siger Frank om sit arbejde på Novo Nordisk. (Foto: Claus Bonnerup)
- Jeg tørrede blod op hos dem i årevis, siger Frank om sit arbejde på Novo Nordisk. (Foto: Claus Bonnerup)

- Novo Nordisk lod mig gå og gøre rent i årevis uden at fortælle, hvor farligt det var. Det skal de tage ansvar for, siger Frank Schleppegrel Henriksen.

For 20 år siden var han rengøringsmand i medicinalgigantens blodfabrik. I dag lider han af uhelbredelig levercancer forårsaget af hepatitis C. Det virus smitter stort set kun via direkte blodkontakt og er typisk netop tyve år om at udvikle sig til kræft.

Derfor har han nu lagt sag an mod Novo Nordisk og kræver en millionerstatning.

– De har ikke sikret deres ansatte godt nok, siger Franks advokat, Lars Sandager.

Sikkerheden i top
Arbejdsskadestyrelsen har anerkendt sygdommen som en arbejdsskade, men Novo Nordisk nægter at påtage sig ansvaret. I en redegørelse til retten skriver firmaets advokater blandt andet: ’Der var en meget høj grad af fokus på sikkerhed og smitterisiko i forbindelse med rengøringsarbejdets udførelse'.

Advokaterne slås nu i retten i Lyngby, mens Frank følger med på sidelinjen. Kræfterne er ved at slippe op, og nogle dage kommer han slet ikke ud af sengen.

- Jeg håber, at jeg får en afslutning på sagen, inden jeg dør. Men jeg ved godt, at det kan trække ud.

LÆS HELE FRANKS HISTORIE I EKSTRA I DAG:

- Jeg tørrede blod op hos Novo Nordisk i årevis, fortæller Frank som har fået levercancer som følge af Hepatitis C. (Foto: Claus Bonnerup) Tæt på Frank kræver millionerstatning: Novo Nordisk er skyld i, at jeg skal døFrank mod kæmpen: Den 56-årige fynbo kæmper mod Novo Nordisk i retten. (Foto: Claus Bonnerup) Tæt på Kampen i retten: Påstand mod påstand

Ved du noget om sagen eller om arbejdsforholdene på Novo Gentofte/Novo Nordisk i 1980'erne? Skriv tiljournalist Mette Pedersen på mepe@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer