Pro-russere i Ukraine appellerer til Putin om hjælp

Talsmand i Kreml siger, at den russiske præsident modtager mange opfordringer til at gribe ind i Ukraine

En leder for de pro-russiske separatister i Slavjansk i det østlige Ukraine anmoder på vegne af 'Folkerepublikken Donetsk' Rusland om at komme dem til hjælp.

Det sker i en direkte henvendelse til præsident Vladimir Putin, der bliver bedt om at forsvare pro-russerne mod de ukrainske regeringsstyrker.

Putin opfordres til at tage bestik af situationen og til at 'hjælpe os så meget, som du kan'.

En talsmand for Putin siger, at den russiske præsident får mange opfordringer fra det østlige Ukraine til at gribe ind, og at han er bekymret over situationen.

- Ulykkeligvis kommer der ret mange appellerer fra det østlige Ukraine, som er direkte henvendt til Putin, om indgriben på den ene aller anden måde, siger talsmanden.

Appellen til Putin fra Slavjansk kommer samtidig med, at pro-russiske aktivister mandag angreb og indtog endnu en politistation i det østlige Ukraine. Denne gang er det i byen Gorlivka

Cirka 100 pro-russiske aktivister med køller og sten har smadret politistationens vinduer og bemægtiget sig politiets metalskjolde.

Ifølge nyhedsbureauet AFP's korrespondent på stedet gjorde politiet ikke modstand. Politifolke sværgede kort efter troskab over for en pro-russisk kommandant, der har taget kontrollen.

0 kommentarer
Vis kommentarer